Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Άνεργος χρωστά στη ΔΕΗ 1.400 ευρώ και δεν έχει ρεύμα τέσσερις μήνες


Από τη μια το χρέος των 1.400 ευρώ προς τη ΔΕΗ και από την άλλη η άρνηση, όπως καταγγέλλει, της επιχείρησης να δεχθεί διακανονισμό έχουν αφήσει την οικογένεια ενός ανέργου στο σκοτάδι από τον περασμένο Σεπτέμβριο.
 

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, το σπίτι για περίπου δύο χρόνια ήταν ακατοίκητο, καθώς απουσίαζε, και τώρα μέσα στον χειμώνα δεν μπορεί να έχει ρεύμα, αφού παραμένει κομμένο.

Η παροχή του ρεύματος στο σπίτι του Γιώργου Μπούσια στην Κρέστενα διακόπηκε από συνεργείο της ΔΕΗ μια Κυριακή μεσημέρι του Σεπτέμβρη, την ώρα που εκείνος απουσίαζε. 

Όπως τόνισε ο κ. Μπούσιας, έχει ληφθεί απόφαση ότι άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας - σωματικής ή ψυχικής -εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής του «χαρατσιού» και ως εκ τούτου δεν επιτρέπεται να γίνεται διακοπή της ηλεκτροδότησης στο σπίτι τους.

Ο ίδιος δηλώνει άνεργος, χωρίς επίδομα ανεργίας, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ διαθέτει βιβλιάριο απορίας, το οποίο δεν έχει καταφέρει να ανανεώσει. Με τους λογαριασμούς του ρεύματος της ΔΕΗ ανά χείρας, τα πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης και το ληγμένο βιβλιάριο απορίας, με περισσή αξιοπρέπεια απευθύνθηκε στους εκπροσώπους του Τύπου, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει κάποιους για το δικό του πρόβλημα, το οποίο ωστόσο αντιμετωπίζουν και άλλες οικογένειες που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.

Η ΔΕΗ, όμως, εξακολουθεί να του στέλνει λογαριασμούς με την ένδειξη «προς διακοπή», την ώρα που για τέσσερις μήνες είναι χωρίς ρεύμα και αναρωτιέται ποια είναι η στήριξη της Πολιτείας στις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες της χώρας μας.

Πηγή: ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου