Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Νέες συγχωνεύσεις – καταργήσεις και υποβιβασμούς σχολείων στο Περιστέρι -11ο Δημοτικό Σχολείo


Νέες συγχωνεύσεις – καταργήσεις και υποβιβασμούς σχολείων στο Περιστέρι -11ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου ¨Οδυσσέας Ελύτης¨.
Άραγε αυτοί που αποφάσισαν για το μέλλον αυτής της χώρας, για τον εξευτελισμό αυτού του λαού, αποφάσισαν και τον αφανισμό των επόμενων γενιών; Τόσο πολύ σας ενοχλεί που θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν ένα καλύτερο αύριο, μέσα από την μόρφωση ; Πόσο ακόμα θα πολεμήσετε την δημόσια εκπαίδευση;

Τρίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή οι δάσκαλοι


Σε ανακοίνωσή της, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος προανήγγειλε την διεξαγωγή τρίωρης στάσης εργασίας την Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η κινητοποίηση θα γίνει για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που οργανώνουν οι εκπαιδευτικοί διαφόρων κλάδων έξω από το υπουργείο Παιδείας στις 12.00 το μεσημέρι.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ;


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ*
«Απ’ αυτές τις πολιτείες θα μείνει μονάχα εκείνος που διάβηκε από μέσα τους …ο άνεμος» 
 Μπ. Μπρέχτ
Η περίοδος που εγκαινιάστηκε μετά τις εκλογές της 17ης Ιούνημοιάζει να βρίσκει την αριστερά στην χώρα μας τελείως απροετοίμαστηνα ανταποκριθεί στα νέα της καθήκοντα στην συγκυρία. Μια συγκυρία που το δίχως άλλο χαρακτηρίζεται από την κρίσηεκπροσώπησης των αστικών κομμάτων που αναδείχτηκε στις εκλογές της 6ης Μάη και της 17ης Ιούνη: τα κόμματα του αστικού κόσμου αδυνατούν εμφανώς να δώσουν στην κοινωνία μια προοπτική διακυβέρνησης που να φαίνεται καν για καν ρεαλιστική πόσο δε μάλλον προτιμητέα από τα λαϊκά στρώματα.

Δίκη "Επαναστατικού Αγώνα" - 35η συνεδρίαση, Τετάρτη 31.10.12



Μπορεί ένα παιδικό παιχνίδι να μετατραπεί σε εργαλείο μιας «τρομοκρατικής» οργάνωσης; Εξαρτάται από τη φαντασία της «αντιτρομοκρατίας». ‘Η μάλλον, για να είμαστε ακριβείς, εξαρτάται από τον προπαγανδιστικό χειρισμό της υπόθεσης. Οσο ο χειρισμός βρίσκεται στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής και των πρόθυμων «παπαγάλων» της στα ΜΜΕ, που στην αρχή έχουν το μονοπώλιο της «ενημέρωσης», μπορεί ο χειρισμός να πετυχαίνει.

Έμειναν άστεγοι από τη μια στιγμή στην άλλη



Τα όνειρά τους κατέρρευσαν από τη μια στιγμή στην άλλη και η μοίρα τούς ανάγκασε να αναζητούν ένα καλύτερο αύριο κάπου μεταξύ Νεοχωρίου Κυλλήνης, Κέντρου Πηνείας και Αμαλιάδας, με μοναδική επιθυμία -πλέον- την παραχώρηση ενός λυόμενου, που θα τους δώσει τη δυνατότητα να ζήσουν ως άνθρωποι, αφού κάποιοι τους γύρισαν την πλάτη...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τριτέκνων στην Πάτρα



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί το τμήμα Πάτρας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Γονέων Τριών Παιδιών στην είσοδο της Α` Δ.Ο.Υ. Πατρών (Κανακάρη 84).

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι οι τρίτεκνοι διεκδικούν το αυτονόητο: «Στήριξη στην οικογένεια, όχι φόρους και χαράτσια. Ελπίδα για τα παιδιά μας. Αγώνας σήμερα, αύριο θα είναι πολύ αργά. Όλοι οι γονείς μαζί θα τα καταφέρουμε».

Πηγή: dete.gr

Μεγάλο συλλαλητήριο κατά των μεταλλείων στον Έβρο



Με λεωφορεία που θα ξεκινήσουν από την Ιερισσό θα συμμετάσχουν κάτοικοι του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής στο μεγάλο συλλαλητήριο της Κυριακής 4 Νοεμβρίου στο Πέραμα Έβρου, ενάντια στις εργασίες των μεταλλείων.

Ριζικές oι αλλαγές στα εργασιακά των Ελλήνων ναυτικών


Ριζικές αλλαγές στις συνθήκες εργασίας των Ελλήνων ναυτικών προανήγγειλε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με την εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής...
Ομοσπονδίας.

Εμπλοκή στη Βουλή





Σε μείζονα πολιτική εμπλοκή οδηγεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή για τις αποκρατικοποιήσεις, μετά την οριακή απόρριψη από το Σώμα του άρθρου 4 του νόμου που κατέθεσε ο υπ. Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο οποίος αποτελείται από έξι άρθρα. Κατά την καταμέτρηση, το άρθρο 4 ψηφίστηκε από 146 βουλευτές, ενώ 121 το καταψήφισαν και 26 δήλωσαν παρόντες.

Διαμαρτυρία τριτέκνων στην Πρέβεζα


Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν δεκάδες τρίτεκνοι στην πόλη της Πρέβεζας, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι συνεχίζει την επιθετική πολιτική της εις βάρος των τρίτεκνων οικογενειών.

Οι διαδηλωτές έκαναν λόγο για πρωτοφανή συρρίκνωση του αφορολόγητου ορίου και την ουσιαστική περικοπή των επιδομάτων τους.

Η πορεία τους από κεντρικούς δρόμους της Πρέβεζας κατέληξε στην Περιφέρεια όπου επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας.

Πηγή: preveza-info.gr

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για τις κινητοποιήσεις



Μέσω επίσημης ανακοίνωσης η ΑΔΕΔΥ προανήγγειλε την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Πάτρα: Τριήμερη αποχή ξεκινούν από σήμερα οι δικηγόροι



Σε τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους προχωρούν από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή οι δικηγόροι της Πάτρας, συντονιζόμενοι με τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται πανελλήνια από την συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, όπως αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας των πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας την ερχόμενη Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με μοναδικό αντικείμενο την επαναξιολόγηση της κατάστασης και τη λήψη σχετικών αποφάσεων.

Πηγή:patrastimes

Οι υπόγειες διαδρομές της λίστας Λαγκάρντ





Ένα μοιραίο πρόσωπο, υπάλληλος τραπέζης, μία πρώην Υπουργός Οικονομικών, δύο απίστευτοι Έλληνες υπουργοί και ένας στραπατσαρισμένος κρατικός μηχανισμός στην Ελλάδα συμπρωταγωνιστούν στο θρίλερ μιας λίστας καταθετών στην Ελβετία για την οποία ουδείς γνωρίζει με σιγουριά την πραγματική «διαδρομή» της και τον πραγματικό αριθμό των αποδεκτών που την διαχειρίστηκαν.

Νέα φορολογική κλίμακα για μισθωτούς - συνταξιούχους


 Νέα φορολογική κλίμακα για μισθωτούς - συνταξιούχους

Νέα φορολογική κλίμακα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους με τρία μόνο κλιμάκια και συντελεστές φόρου 21%, 36% και 45% και μίνι κλίμακα για τη φορολόγηση των εισοδημάτων των ελεύθερων επαγγελματιών με δύο συντελεστές 26% και 33% προβλέπει το νεώτερο σχέδιο που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο στο πλαίσιο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Το νέο σύστημα φορολόγησης των μισθωτών και συνταξιούχων που συζητείται θα οδηγεί σε μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης για όσους έχουν εισοδήματα έως 25.000 ευρώ, ενώ για τους έχοντες υψηλότερα εισοδήματα θα προκύψουν επιβαρύνσεις. Πιο συγκεκριμένα τα τελευταία σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων προβλέπουν:

ΓΣΕΕ/ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΛΟΥ: Η μεγαλύτερη δουλεμπορική εταιρεία ενοικίασης ανέργων




Ο τοπικός τύπος, με μεγάλο ενθουσιασμό δημοσίευσε την έναρξη των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), γεγονός εν μέρει αληθές που οφείλεται στο γεγονός της μαζικής ανεργίας και της εξαθλίωσης των ανέργων, ιδιαίτερα της νέας γενιάς.

Αριστερή Συσπείρωση: Διακήρυξη της νέας οργάνωσης


Αριστερή Συσπείρωση

Διακήρυξη 

Η Αριστερή Συσπείρωση αποτελεί μία νέα πολιτική οργάνωση του χώρου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Συγκροτήθηκεμετά τη μαζική αποχώρηση της πλειοψηφίας μελών της ΑΡΑΣ και προέρχεται από το ρεύμα και την πολιτικοποίηση των κοινωνικών κινημάτων των τελευταίων 15 ετών με προσδιορισμό στο Συσπειρωσιακό αντισυνδιαχειριστικό μοντέλο και τη συγκρότηση αριστερών συσπειρωσιακών κοινωνικο-πολιτικών σχημάτων στους κοινωνικούς χώρους.

«Αλήτες», «ρουφιάνοι» ή δημοσιογράφοι;




Η ήττα των παραδοσιακών ΜΜΕ στην Ελλάδα την τελευταία μνημονιακή τριετία είναι συντριπτική. Το δείχνουν οι υπό κατάρρευση κυκλοφορίες των περισσότερων εφημερίδων και η συντριβή των ποσοστών εμπιστοσύνης στην τηλεοπτική ενημέρωση. Τα στοιχεία είναι αδιάψευστα. Ωστόσο, καμιά έκπληξη.

ΚΕΕΡΦΑ: Δίκη πρόκληση για τις σχέσεις νεοναζί-ΕΛΑΣ-Δένδια ...



"Τρεις μετανάστες δικάζονται την Τετάρτη 31/10 στην Ευελπίδων. Πρόκειται για τους Ναζίμ Μαχμούτ, Μοντασέρ Αλί και Μουχτάρ Αχμέτ. Συνελήφθησαν στην διάρκεια φασιστικής επίθεσης με τη συνενοχή της Ελληνικής Αστυνομίας που οργανώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 29 Ιούλη σε σπίτια Πακιστανών μεταναστών στο Περιστέρι. Οι θύτες παριστάνοντας τα θύματα, κατέθεσαν μηνύσεις σε βάρος των Πακιστανών που δέχθηκαν επίθεση μέσα

στο σπίτι τους!

Ο Ν. Δένδιας καλύπτει τους χρυσαυγίτες αστυνομικούς, αλλά φορτώνει τους μώλωπες σε ακροδεξιούς!



Την απόλυτη επιβεβαίωση από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις των όσων είχε πει πριν από εβδομάδες στη Βουλή για τις καταγγελίες βασανισμού των 15 συλληφθέντων στη ΓΑΔΑ ότι "δεν θα βρουν, σύμφωνα με όσα μου λέγονταν, στοιχεία που να δείχνουν ότι τα άτομα αυτά υπέστησαν ηλεκτροσόκ ή ότι τα άτομα αυτά βασανίστηκαν από αναπτήρες ή με κάψιμο" βλέπει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, παραδεχόμενος ότι είχε γνώση των αποτελεσμάτων της τότε έρευνας, της μυστικής δηλαδή κατά τον νόμο προδικασίας!

ΚΟΡΟΪΔΟ!…άκου πώς στήθηκε το παιχνίδι κι άρχισε να παίζεται !!! (Πάρα πολύ καλό)!


Από το kartesios

Σήμερα είμαι καλοπροαίρετος. Θα υποθέσω, λοιπόν, ότι ανάμεσα σε αυτούς που υποστηρίζουν τις μνημονιακές πολιτικές βρίσκονται και δυο- τρεις άνθρωποι που πραγματικά θεωρούν ότι όλα γίνονται για να σωθεί η Ελλάδα. Δυο – τρεις που πιστεύουν ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί κι ότι ανάμεσα στους στόχους των μνημονιακών κυβερνήσεων είναι η κατάργηση του πελατειακού κράτους. Σ’ αυτούς τους δυο – τρεις θέλω να πω ότι είναι μεγάλα κορόιδα.

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΜΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΗΜΕΡΑ...


...ΣΤΙΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ   ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. 
Του ΚΩΣΤΑ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ* 

Είκοσι χρόνια μετά την κατάρρευση του «υπαρκτού» σοσιαλισμού και μπροστά στα προφανή, τραγικά αδιέξοδα του ακραίουνεοφιλελευθερισμού που κυριάρχησε στομεσοδιάστημα, αναδύεται σήμερα ένα παγκόσμιο, χαοτικό, ιδεολογικοπολιτικό κενό (με την έννοια ότι η πολιτική αποτελεί την πρακτική εφαρμογή της ιδεολογίας, η οποία αδυνατεί να εξηγήσει πειστικά τις κοινωνικές διεργασίες και αποτυγχάνει να εκφράσει κοινωνικές δυνάμεις). Θα ήταν νομίζω τουλάχιστον αφέλεια, η άρνηση αυτής της πραγματικότητας σήμερα στην εποχή της πληροφορίας / επικοινωνίας και μετά τα όσα έχουν συμβεί.

Οι μεγάλες βιομηχανίες αυξάνουν τα κέρδη τους παρά την κρίση


Σε μια χώρα με εκατομμύρια ανέργους, αλλά και με εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους αγρότες που τα εισοδήματά τους λεηλατούνται από περικοπές, ακρίβεια και αυξημένους φόρους, σε μια περίοδο κρίσης όπου καταστρέφονται μεθοδικά ακόμη και κεφάλαια, σε μια χώρα με όλο και περισσότερους πεινασμένους, έγινε κι αυτό: Ανάμεσα στις 500 πιο κερδοφόρες βιομηχανικές επιχειρήσεις για το 2011 βρίσκονται 175 εταιρείες τροφίμων! Η σχετική έρευνα τηςSTAT BANK είναι αποκαλυπτική, όσο και ...ελπιδοφόρα για το μεγάλο κεφάλαιο.

Οι λίστες αποτελούν το άλλοθι της δημοκρατίας των ληστών


Του Χρήστου Επαμ. Κυργιάκη
Σημάδι των καιρών χωρίς αμφιβολία.

Μαζί με το παραμύθι της δημόσιας διαβούλευσης εμφανίστηκε και η μόδα της λίστας και το γλυκό ήρθε κι έδεσε με το νούμερο τηλεφώνου για τις καταγγελίες πολιτών οι οποίες αφορούν άλλους πολίτες που φοροδιαφεύγουν.

Aνακοίνωση της Συσπείρωσης Πανεπιστημιακών για την ηλεκτρονική ψήφο


Έχει καταστεί πλέον προφανές ότι η εσωτερική τρόικα της συγκυβέρνησης είναι αποφασισμένη να προχωρήσει αδίστακτα στην εκτροπή η οποία θα επιτρέψει την κατάλυση της δημοκρατίας σήμερα στα ΑΕΙ και ενδεχομένως αύριο σε ολόκληρη την κοινωνία. Η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας – πέρα από τα τεχνικά προβλήματα που παρουσίασε ήδη στην πράξη και τα οποία ακόμη και οι ειδικοί αναγνωρίζουν – αποτελεί ευθεία και προφανή παραβίαση στοιχειωδών αρχών:

Τέλος διαπραγμάτευσης, αρχή κυβερνητικής κρίσης


 Την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το νέο πακέτο μέτρων και τον προϋπολογισμό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκαλώντας αντιδράσεις από τη ΔΗΜΑΡ που δηλώνει «αιφνιδιασμένη» και εμμένει στη θέση της για καταψήφιση των αλλαγών στα εργασιακά. Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος εισηγήθηκε την ψήφιση των μέτρων καλώντας τη ΔΗΜΑΡ να επανεξετάσει τη θέση. Ωστόσο χαρακτήρισε «ατυχή και εσπευσμένη» την ανακοίνωση του πρωθυπουργού. «Η διαπραγμάτευση δεν ολοκληρώθηκε γιατί ποτέ δεν ξεκίνησε», τονίζει από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απεργία στον 984


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 31 Οκτωβρίου έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, 2 Νοεμβρίου 2012 για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9,84».
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί την αποκατάσταση της συναδέλφου Λαμπρινής Θωμά και την επιστροφή της στη θέση, που κατείχε. Επίσης, ζητεί να μην πραγματοποιηθούν οι επιχειρούμενες τροποποιήσεις του Κανονισμού Λειτουργίας και να μη μεταβληθούν έτσι οι εργασιακές σχέσεις των δημοσιογράφων, οι οποίοι εργάζονται στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9,84». 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ




«PLAN A» ΚΑΙ «PLAN B»: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΙ;

Toυ ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΙΑΛΛA* 
  
Μια κυβέρνηση με πυρήνα την Αριστερά μπορεί να οδηγηθεί σε αναγκαστικούς συμβιβασμούς, σε υπαναχωρήσεις κι οπισθοδρομήσεις λόγω αρνητικών ή «ευαίσθητων» γι΄ αυτήν πολιτικών συσχετισμών. Μια κυβέρνηση με πυρήνα την Αριστερά είναι ένα«plan B», ένα εναλλακτικό σχέδιο
Υπάρχει η άποψη πως είναι μονόδρομος για τονΣΥΡΙΖΑ να θέσει το ζήτημα της κοινωνικής αλλαγής μαζί με τις άλλες δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς το εναλλακτικό σχέδιό του για την κοινωνική αλλαγή σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτό το σχέδιο, γράφει ο Γ. Μηλιός σε άρθρο του στην Αυγή, δεν είναι απλώς το "Plan A", είναι το μοναδικό σχέδιο που υπάρχει, δεν υπάρχει "Plan B".

"Η εναλλακτική πρόταση της εθνικής αναδίπλωσης, της περιχαράκωσης εντός των συνόρων, οδηγεί σε μια αναγκαστική συμμαχία με την εθνική αστική τάξη, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την επιπλέον υποτίμηση της εργασιακής δύναμης, θα στραφεί αναγκαστικά ενάντια στους μετανάστες αλλά και σε όσα κράτη δυνητικά αποτελούν «ανταγωνιστές» της χώρας «μας».

Απάνω τους, ρε!!



Πριν λίγο ο Χασάπης Σαμαράς ανακοίνωσε τα...τελειωμένα!!
η διαπραγμάτευση τελείωσε"!!
Εβαλε τα γνωστά τρομοκρατικά και εκβιαστικά διλήμματα.
Αυτά που λουζόμαστε 2,5 χρόνια...
 

 Βάζω κι εγώ το ένα και Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Ο Δίλημμα:
ή ΑΥΤΟΙ ή ΕΜΕΙΣ
τελεία και παύλα .-

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΤΕΕ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στο Σύνταγμα


Παντεχνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι ενώ το Σάββατο θα συνεδριάσει στην Αθήνα η κεντρική αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ΤΕΕ για να καθορίσει το πλαίσιο νέων κινητοποιήσεων.

Ηράκλειο: Με συσσίτια και καζάνια διαμαρτύρονται οι πολύτεκνοι



Με έναν πρωτότυπο τρόπο οι τρίτεκνοι του Ηρακλείου θα στείλουν το πρωί της Τετάρτης, 31 Οκτωβρίου 2012, μήνυμα απόγνωσης στην πολιτεία για τα μέτρα που προωθεί, με επίκεντρο τις περικοπές των επιδομάτων. Οι τρίτεκνοι που κάνουν λόγο για εξαθλίωση των οικογενειών τους, θα στήσουν καζάνια συσσιτίων στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, απέναντι από τη Λότζια.

Άγρια κόντρα Ντόρας –Λαφαζάνη



Οι αιχμές που άφησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης για τη νέα διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ότι δηλαδή «όχι μόνο δεν νομιμοποιείται να ενημερώσει τη Βουλή αφού δεν έχει ψηφιστεί από τα 2/3 της αρμόδιας Επιτροπής ,αλλά ότι μπορεί και να πρόκειται για μεσάζοντες σε συνεργασία με ξένα όργανα» έβγαλαν τη Ντόρα Μπακογιάννη έξω από τα ρούχα της.

Επίθεση στην ΓΣΕΕ από τον Φωτόπουλο


«Ο αγώνας θα ξεκινήσει από στιγμή σε στιγμή» δήλωσε σήμερα ο Νίκος Φωτόπουλος, τονίζοντας παράλληλα, ότι «η απόφασή μας δεν εξαρτάται από το τι θα κάνει η ΓΣΕΕ».

Απορρίφθηκε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για κλήτευση Παπανδρέου αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!



«Δεν είχα και δεν έχω καμία γνώση για το θέμα της "λίστας Λαγκάρντ". Οι αρμοδιότητες που είχα, όταν ανέλαβα καθήκοντα υπουργού Οικονομικών, τον Μάρτιο του 2012, αφορούσαν το γενικό λογιστήριο του κράτους». Αυτό δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην οποία συνεχίζεται η ακρόασή του με ερωτήσεις βουλευτών.

Συγκέντρωση υπαλλήλων της ΕΥΠ στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης


Με αφορμή τα νέα μέτρα, υπάλληλοι της ΕΥΠ κατέλαβαν, εν μέρει, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στην Κατεχάκη. 
Πρόκειται για μία εντελώς αιφνιδιαστική κίνηση η οποία έχει στόχο να γνωστοποιήσει την αντίδραση των υπαλλήλων της ΕΥΠ κατά των νέων μέτρων, τα οποία αναμένεται να ψηφιστούν τις επόμενες μέρες.
Από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης γίνεται γνωστό πως δεν πραγματοποιείται κατάληψη αλλά συγκέντρωση, περίπου 200 ανθρώπων, πολιτικού προσωπικού της ΕΥΠ.

Νέα δίκη για την ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις - 5η συνεδρίαση, Τρίτη 30.10.12



Περίπου τέσσερις ώρες κράτησε η συνεδρίαση και περιορίστηκε αποκλειστικά στην ανάγνωση του διατακτικού των παραπεμπτικών βουλευμάτων. Αυτό είχε προταθεί από συνηγόρους υπεράσπισης που είχαν κώλυμα να παραστούν στη συνεδρίαση, οπότε δε θα μπορούσε να συνεχιστεί η δίκη χωρίς την παρουσία τους.

Πρωτοβουλία Σόρος για τους μετανάστες στην Ελλάδα. (Σε τί ποσοστό θα φτάσει η ΧΑ);



Την ίδρυση ταμείου με στόχο την οικοδόμηση σπιτιών αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα ο διάσημος χρηματιστής Τζορτζ Σόρος μιλώντας σε διεθνές φόρουμ για το μέλλον της Ευρώπης.

Το ταμείο, στο οποίο κατέθεσε ήδη ο ίδιος σεβαστό χρηματικό ποσό, έχει την έδρα του στην Σουηδία με πρωτοστάτη το ίδρυμα Ραούλ Βάλενμπεργ.

Αυτοκτόνησε 42χρονος έμπορος στη Λαμία



Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Λαμίας από τον θάνατο 42χρονου γνωστού έμπορου Λαμιώτη, πατέρα 2 ανήλικων παιδιών.

Ο 42χρονος τα ξημερώματα ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού του, πήρε σχοινί με το οποίο απλώνουν τα ρούχα και κρεμάστηκε στο δώμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του LamiaReport.gr, δεν άφησε κάποιο σημείωμα όπου να εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία.

Οι Αγανακτισμένοι Μοτοσικλετιστές Ελλάδας στο συλλαλητήριο της Τετάρτης



Το δικό τους «χρώμα» θα δώσουν, για ακόμη μία φορά, οι Αγανακτισμένοι Μοτοσικλετιστές Ελλάδας στην κινητοποίηση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012. Ακολουθεί η ανακοίνωσή τους:

Διαμαρτυρίες για τη σύλληψη λόγω δημοσιοποίησης πολιτικών φωτογραφιών στο facebook


αι ένας κάτοικος της Κέρκυρας, ο οποίος κατηγορείται για ανάρτηση φωτογραφιών στη σελίδα του στο facebook και στο indymedia από την ένταση κατά την κατάθεση στεφάνων για την 28η Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, κατηγορείται για την ανάρτηση δύο φωτογραφιών που απεικονίζουν αστυνομικό εν ώρα υπηρεσίας.

Πρόκειται ουσιαστικά για στιγμιότυπα από την ένταση που δημιουργήθηκε μεταξύ στελεχών αντιφασιστικών οργανώσεων και δυνάμεων της αστυνομίας, με τα στελέχη των οργανώσεων αυτών να κατηγορούν την ΕΛ.ΑΣ. για βιαιότητες εναντίον τους.

Διαμαρτυρία στο μετρό Θεσσαλονίκης


Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα του μετρό Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους αλλά και την έλλειψη καυσίμων και υλικών που παρατηρείται και πάλι στα εργοτάξια του μετρό.

Αυτήν την ώρα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Αττικό Μετρό στη συμπρωτεύουσα.

Πηγή: seleo.gr


Αποδοκίμασαν μέλος του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα



Φραστική επίθεση δέχθηκε ο συνδικαλιστής και μέλος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Πετρόπουλος, μπροστά στα μάτια της ανήλικης του κόρης σε κεντρικό δρόμο της Πάτρας.

Ο Κώστας Πετρόπουλος προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά τελικά αποχώρησε κάτω από τις αποδοκιμασίες των οργισμένων πολιτών.


 

Πηγή:dete

Παράσταση διαμαρτυρίας στις 18.00 έξω από τη Βουλή



Παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 18.00 η ΓΣΕΕ και συνδικαλιστικά στελέχη των ΔΕΚΟ, ενώ θα επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του Σώματος και στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων.

Παρεδόθη στην αστυνομία ο 50χρονος πολίτης, ο οποίος, ισχυριζόμενος ότι είναι ζωσμένος με εκρηκτικά, απειλούσε να αυτοκτονήσει στο τέρμα της Ηρώδου του Αττικού, κοντά στο άγαλμα του δισκοβόλου.





Ο πολίτης, ο οποίος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, είχε προσπαθήσει προηγουμένως να επιδώσει επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενέργεια που δεν του επετράπη.

Στη συνέχεια, μετέβη στο άγαλμα, όπου και απείλησε να αυτοκτονήσει. Επί τόπου έσπευσαν αστυνομικοί και τον έπεισαν να παραδώσει ένα τηλεκοντρόλ καθώς και ένα τηλέφωνο συνδεδεμένο με μπαταρία, το οποίο έπαιξε τον ρόλο του εκρηκτικού μηχανισμού.
http://www.zougla.gr/greece/article/liksi-sinagermou-gia-ton-agnosto-me-ta-ekriktika


Για την ελληνική ελίτ γράφει η εφημερίδα FAZ



Η πλειονότητα των σχολίων σήμερα στο γερμανόφωνο τύπο στρέφεται γύρω από την νέα βοήθεια που χρειάζεται η Ελλάδα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα σχόλιο της FAZ για την ελληνική ελίτ.

Επαναλαμβανόμενες απεργίες στην ΕΡΤ


Δίωρη στάση εργασίας 6-8 το πρωί και τετράωρη από τις 8 το βράδυ έως τις 12 τα μεσάνυχτα, αύριο Τετάρτη 31 Οκτωβρίου και επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, προκήρυξε για την ΕΡΤ το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών ΠΟΕΣΥ .

Θεατές μιας Γενοκτονίας. (Εξαιρετικά καλό)!!!!!!


«Για να αποφύγουν να τους κλέβουν, οι μεγαλύτεροι κλέφτες βάλανε νόμους. Αυτοί που τους σέβονται…Δεν ξέρουν πως οι νόμοι είναι ψεύτικοι, πως οι κλέφτες τους έχουν κλέψει πολύ προτού να γεννηθούν.»

 Λιού-Κιάνγκ-Τσέου.

Το ανυπόληπτο πολιτικό σύστημα της χώρας σε συνεργασία με τους πυρομανείς του ΔΝΤ, το διευθυντήριο της ΕΚΤ και τις ορντολιμπεραλιστικές κυβερνήσεις της ΕΕ, οδηγεί την χώρα σε πλήρη γεωοικονομική και γεωπολιτική υποβάθμιση, ταυτόχρονα με μιαν ανελέητη επίθεση προς τα λαϊκά στρώματα. Η περιβόητη «ανάπτυξη» δεν είναι παρά η οδός προς την πλήρη υπανάπτυξη. Η χώρα μετατρέπεται σε αποικία-προτεκτοράτο του γερμανικού κεφαλαίου, ενώ τα αποτελέσματα της άγριας οικονομικής γενοκτονίας είναι η ανθρωπιστική κρίση που θα γίνεται εντονότερη και θα παίρνει την μορφή βιολογικής γενοκτονίας.

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ!


Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Management του ΤΑΙΠΕΔ σε διεθνή χέρια και μετατροπή ολόκληρης της χώρας σε "ειδική οικονομική ζώνη". Αυτές είναι δύο από τις σημαντικότερες συνθήκες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του συνδέσμου των Γερμανών Βιομηχάνων στην Ελλάδα, κ. Daniel Sahl.

Δίωρη στάση εργασίας των δασκάλων Αττικής



Δίωρη παναττική στάση εργασίας προκήρυξε το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) για σήμερα από τις 12.00 έως τις 14.00, προκειμένου οι δάσκαλοι να παραβρεθούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.00, έξω από το υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι, όπου το προεδρείο της ΔΟΕ θα έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας Θεόδωρο Παπαθεοδώρου.

Οι δάσκαλοι πρόκειται να θέσουν στον υφυπουργό θέματα που αφορούν τα νηπιαγωγεία και τις νηπιαγωγούς, καθώς και εκκρεμείς αποφάσεις από τις συναντήσεις με τον υπουργό Παιδείας.

Άσμα πένθιμο και ονειρικό για μια χαμένη χώρα !!! (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)


«I wοke up  this morning»…

Κάπως έτσι ξεκινάνε τα περισσότερα άσματα μιας καταπιεσμένης φυλής, τα blues των υπανθρώπων που έκτισαν μια αυτοκρατορία μαζεύοντας βαμβάκι.

Ή, όπως τραγούδαγε και ένας δικός μας άνθρωπος, που έφυγε νωρίς γιατί δεν άντεχε την κατάντια μας:

Σε λιγότερα από ένα μήνα…Οι συνδέσεις του τρόμου…


Εργαζόμενοι στην ΕΤ-3 αποκαλύπτουν την προπαγάνδα των “ειδήσεων” υπέρ της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ




Καθημερινά πλέον επιβεβαιώνεται ότι ζούμε σε συνθήκες Χούντας  και τα πρόσφατα γεγονότα στις Σκουριές είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα. Το όργιο κρατικής βίας που ζήσαμε στις 21 Οκτωβρίου, ακολουθήθηκε από ένα όργιο κρατικής προπαγάνδας και παραπληροφόρησης. Για τα ιδιωτικά Μέσα “Ενημέρωσης” – MEGA, ΑΝΤΕΝΝΑ κλπ – δεν συζητάμε, γιατί γι’αυτά το “θέμα” δεν υπήρξε καν…
Διαβάστε παρακάτω το Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν εργαζόμενοι στην ΕΤ3 που δεν θέλησαν να μείνουν σιωπηλοί και να βλέπουν την αλήθεια και τη δημοσιογραφική δεοντολογία να βιάζεται μπροστά στα μάτια τους.

Ποιον είπες διεφθαρμένο ρε λαμόγιο;


Πετρου Αργυριου    (agriazwa.blogspot.com)

Ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα; Αυτό είναι ένα διαρκές ερώτημα. 
Και η διαρκής απάντηση είναι μια: 
Η διαφθορά. 
Πάντα αναρωτιόμουν το γιατί σε μια από τις πιο διεφθαρμένες χώρες στον κόσμο (ψιτ, για τη χώρα σου μιλάω) δεν έχουμε αίμα αλλά κυρίως «εγκλήματα λευκού κολάρου».