Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Καταγγελία για τη φασιστική επίθεση και εμπρησμό του ανοιχτού κοινωνικού χώρου Xanadu στη Ξάνθη



Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τη φασιστική επίθεση και εμπρησμό του ανοιχτού κοινωνικού χώρου Xanadu που έγινε τα χαράματα του Σαββάτου 22 Δεκέμβρη. 
Η φασιστική αυτή επίθεση είναι συνέχεια σειράς άλλων προκλήσεων που έγιναν τους τελευταίους μήνες στην πόλη μας. Τις επιθέσεις σε αγωνιστές, νεολαίους και ανθρώπους της μειονότητας, αλλά και το ρατσιστικό παραλήρημα των χρυσαυγητών και τον τρόμο που θέλησαν να επιβάλουν στην πόλη τη μέρα των εγκαινίων των γραφείων τους.

 
Αποδεικνύουν όλα αυτά ότι οι φασιστικές και παρακρατικές συμμορίες έρχονται να συμπληρώσουν -κάνοντας «τη βρώμικη» δουλειά- την επίσημη πολιτική του συστήματος και της κυβέρνησης, που έχει βάλει στο στόχαστρο τον «εχθρό λαό». Γνωρίζοντας ότι ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, θα μετατρέπουν την οργή και αγανάκτησή τους όλο και πιο συχνά σε οργανωμένη και ανατρεπτική πάλη, δένουν την πολιτική της φτώχιας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης, με τη φασιστικοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, την καταστολή, τα ΜΑΤ και τα χημικά, τις συλλήψεις αγωνιστών, την κατάλυση του πανεπιστημιακούς άσυλου, τις επιθέσεις σε κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους. 
Στόχος τους, όπως και στόχος αυτής της θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης στο Xanadu, είναι να τρομοκρατήσουν κάθε κοινωνική και πολιτική συλλογικότητα που αντιστέκεται, κάθε κομμάτι του λαού που παλεύει και τελικά το σύνολο των λαϊκών μαζών, για να το υποτάξουν στις εξοντωτικές πολιτικές τους. 
Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει! Οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα βαδίσουν πιο αποφασιστικά στο δρόμο του αγώνα και στην πορεία αυτή θα σπάσουν την τρομοκρατία του συστήματος, θα τσακίσουν το φασισμό.


http://antigeitonies.blogspot.gr/2012/12/xanadu.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου