Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

To χλιδάτο πάρτι του ΔΝΤ σε καιρό λιτότητας:«οι Έλληνες μάλλον δεν θα πάνε στο πάρτι του ΔΝΤ»



 Μπουφέδες με χαβιάρι, σολομούς και γαρίδες, με το αλκοόλ να ρέει άφθονο, απόλαυσαν οι εργαζόμενοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ετήσιο πάρτι τους.


Τα γκουρμέ και πανάκριβα πιάτα, που απουσιάζουν φέτος λόγω κρίσης από το γιορτινό τραπέζι εκατοντάδων εκατομμυρίων μισθωτών σε Ευρώπη και Αμερική, προσφέρονταν προ ημερών πληθωρικά και υπερπολυτελώς στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο, εντός των τειχών του, προφανώς δεν εφαρμόζει πολιτικές λιτότητας.

 

Το περασμένο Σαββατόβραδο στα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον στήθηκε ένα πεντάωρο χριστουγεννιάτικο γλέντι κυριολεκτικά τρικούβερτο (δεδομένου ότι εκτεινόταν σε... τρία πατώματα), το συνολικό κόστος του οποίου υπολογίζεται πως προσέγγισε το μισό εκατομμύριο δολάρια. Το «παρών» έδωσαν περί τα 7.000 άτομα, κυρίως νυν και πρώην υπάλληλοι του Ταμείου, αλλά και άλλοι εκλεκτοί καλεσμένοι, που το γλέντησαν... σαν βασιλιάδες. 

Το γεγονός, βέβαια, ότι το ΔΝΤ ειδικεύεται στο να επιβάλλει πολιτικές σκληρής και δυσβάσταχτης λιτότητας σε χώρες με σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα όπως η Ελλάδα δημιουργεί αρνητικούς συνειρμούς. Χαρακτηριστικά, η «Washington Post», η οποία έφερε στο φως τις λεπτομέρειες για το πάρτι της χλιδής, φρόντισε να συνοδεύσει το δημοσίευμα με μια φωτογραφία Ελλήνων διαδηλωτών, τονίζοντας σαρκαστικά πως «οι Έλληνες μάλλον δεν θα πάνε στο πάρτι του ΔΝΤ». «Σε περίοδο οικονομικής αβεβαιότητας, είναι ωραίο να βλέπεις ότι οι τύποι του ΔΝΤ ακόμη ξέρουν να διασκεδάζουν με την ψυχή τους» σημειώνει σε έκδηλα ειρωνικό τόνο η εφημερίδα.

Η «Washington Post» συγκρίνει, μάλιστα, το κόστος του χριστουγεννιάτικου πάρτι (κόστος που υπολογίζεται μεταξύ 350.000 και 500.000 δολαρίων) με τους τόκους που πρόκειται να εισπράξει το ΔΝΤ το 2013 από την Ελλάδα για την αποπληρωμή των δανείων, τους οποίους η αμερικανική εφημερίδα υπολογίζει σε 899 εκατ. δολάρια


http://www.zougla.gr/kosmos/article/to-xlidato-parti-tou-dnt-se-kero-litotitas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου