Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Μαζικές προσαγώγες στον Βόλο σε αντιφασιστική παρέμβαση- REPORTAGE απο INDYMEDIA



Aντισυγκέντρωση στο μοίρασμα μισανθρωπιάς και λαϊκισμού που ανήγγειλαν οι ναζί με πρόσχημα την διανομή τροφίμων. 
Ούτε στο Βόλο, ούτε πουθενά 

Πίσω κουφάλες.

Όσο κι αν πουλάει η εύκολη - και εσχάτως ρατσιστική - φιλανθρωπία, πακέτο με αντιμνημονιακό λόγο, δεν ψαρώνει κανείς. Η γνωστή φασιστική οργάνωση ενδύεται την ποδιά του παντοπώλη και αναμένει τους κρετίνους ψηφοφόρους της να τους ταϊσει. Η άλλη όψη των μαχαιρωμάτων και των πογκρόμ, περιλαμβάνει μισάνθρωπες αγαθοεργίες. Όπως ακριβώς κάθε μαφιόζικη συμμορία που σέβεται τον εαυτό της: τα παίρνει από το κράτος και τα αφεντικά, καθαρίζει βρώμικες δουλειές για λογαριασμό τους και γυαλίζει τη βιτρίνα του μαγαζιού με "κοινωνικό" έργο - φυλετικές αιμοδοσίες και εθνικοπατριωτικά συσσίτια. 

Κι όχι τίποτα άλλο, θα ξεμυτίσουν δλδ. από τα 3,5 ντουβάρια τους, θα μαζέψουν τα μαντρόσκυλα από 5-6 πόλεις, θα κρυφτούν πίσω από καμιά δεκαριά διμοιρίες που θα τους φυλάνε, για να βιντεοσκοπήσουν τελικά τη μίζερη φιέστα τους. Τα επικά λογύδρια του καραγκιόζη βουλευτή τους ας τα ακούνε στα ανακαινισμένα προσωρινά τους, ή σε όποια άλλη τρύπα θέλουν. Ούτε χιλιοστό δρόμου στους φασίστες. Ούτε στο Βόλο, ούτε πουθενά. 

Κάθε πράξη ρατσιστικού διαχωρισμού και μισανθρωπιάς είναι το ίδιο επιθετική και βάρβαρη, είτε πρόκειται για μαχαιριά, είτε για συσκευασία μακαρονιών. Οι δικαιολογίες και η άγνοια έχουν στερέψει. Η ανοχή στα φασιστικά πανηγύρια τους δίνει χώρο. Στον καιρό των δολοφόνων, οτιδήποτε άλλο από αντιπαράθεση είναι συνενοχή. 

Να οργανώσουμε την αδιαλλαξία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. 

ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΜΠΑΤΣΟ, 

ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΧΩΡΙΣ ΚΙΜΑ 

. . . . . . . . . . . . . . . . . .. 

συντρόφια επιχείρησαν από το πρωί παρέμβαση στο λιμάνι βόλου ως αντισυγκέντρωση στην επίσημη διανομή τροφίμων των χρυσαυγιτών στο 'λαό' 

μαζεύτηκαν περίπου 60-70 άτομα (όχι περισσότερα) και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, να πετάνε τρικάκια και να κάνουν μοίρασμα κειμένων 

μέσα σε λίγη σχετικά ώρα, διμοιρίες, ασφαλίτες και λοιπά όργανα της τάξης κατέβηκαν μαρς στην παραλία του βόλου κι έκαναν ασφυκτική κυκλωτική στα συντρόφια της αντισυγκέντρωσης 

αφού περικύκλωσαν γύρω στα 60-70 άτομα, πήραν όλα τα συντρόφια με αστυνομικά οχήματα στο αστυνομικό τμήμα βόλου 

ο κόσμος στα πέριξ μόνο που δε χειροκρότησε τους μπάτσους... μιλάμε για εκδικητική απάθεια 

διάφοροι αριστεροί έχουν ανακοινώσει κάποια δική τους αντισυγκέντρωση στην παραλία, κατά τις 12μμ, λόγω της -απρόσκοπτης πια- ναζιστικής διανομής τροφίμων 

ωστόσο, αυτό που χρειάζεται τώρα από αλληλέγγυους/-ες είναι η άμεση παρουσία στο τμήμα βόλου, για να πάρουμε όλους τους προσαχθέντες πίσω (μερικοί κρατούσαν πυροσβεστήρες και τέτοια, οπότε δεν ξέρουμε αν οι μπάτσοι θα επωφεληθούν για να στήσουν κατηγορίες κ.λπ.) 

όλη μας την αλληλεγγύη, τώρα 
. . . . . . . . . . . 

70 προσαγωγες- οσοι ηταν στην παραλια εχουν προσαχθει(γυρω στα 70 ατομα) 

αυτη τη στιγμη ειναι γυρω στα 50 ατομα στην πλ Ελευθεριας 

μαζευομαστε εκει για να παμε προς ασφαλεια 

εχουν ειδοποιηθει δικηγοροι κλπ 
. . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ 

To Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλλει την αθλιότητα του κράτους που, για άλλη μια φορά, λειτουργεί ως μπράβος της φασιστικής Χρυσής Αυγής. 
Σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο Βόλο, ενάντια στη διοργάνωση φιέστας «διανομής τροφίμων» από τους παρακρατικούς, η αστυνομία προσήγαγε όλους τους παρευρισκόμενους αγωνιστές. Ανάμεσα τους και στέλεχος του ΕΕΚ από την περιοχή. 
Η τρικομματική κυβέρνηση της φτώχειας κι εξαθλίωσης, όχι μόνο χτυπά, βασανίζει και συλλαμβάνει αντιφασίστες όταν αυτοί σταματούν τα φασιστικά πογκρόμ, όπως με τους 15 της Πλατείας Αμερικής, αλλά τώρα επεμβαίνει κατασταλτικά βοηθώντας τη Χρυσή Αυγή να φτιάξει το «φιλάνθρωπο» προφίλ της. Ενώ είναι το πιο πιστό μαντρόσκυλο των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και όλων όσων μας έχουν κλέψει τη τελευταία μπουκιά από το στόμα, διοργανώνουν με τα λεφτά του ελληνικού λαού από τις επιχορηγήσεις (κι όχι μόνο…) πανηγυράκια για να… μοιράσουν ψίχουλα στους πεινασμένους. 
Είναι αδύναμοι. Δεν μας φοβίζουν. Το κράτος επιστρατεύει τους φασίστες επειδή βρίσκεται σε κρίση και οι φασίστες δεν μπορούν να σταθούν ούτε λεπτό στο δρόμο χωρίς το κράτος. Η εργατική τάξη θα τους συντρίψει και τους δύο. 

Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων! 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

Έξω φρενών οι Βολιώτες καταστηματάρχες με την ΕΛ.ΑΣ 

Βροχή από τηλεφωνήματα καταστηματαρχών δέχεται εδώ και ώρα το τηλεφωνικό κέντρο του e-Volos.gr, από οργισμένους καταστηματάρχες του κέντρου του Βόλου, οι οποίοι είναι έξω φρενών με τους Αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, οι οποίοι, όπως υποστηρίζουν, δεν θα έπρεπε, ενώ γνωρίζουν το πρόβλημα, να επιτρέψουν στην Χρυσή Αυγή να διοργανώσει διανομή τροφίμων την ίδια ημέρα με την προγραμματισμένη αντιφασιστική πορεία, πόσο μάλλον στο κέντρο του Βόλου, το οποίο από το πρωί, με πάνοπλους αστυνομικούς σε κάθε γωνία του κέντρου, θυμίζει άλλες εποχές, με τραγικά αποτελέσματα στους τζίρους τους και μάλιστα αυτές τις ημέρες που περίμεναν να δουλέψουν. 

h**p://e-volos.gr/el/topika_1/symbainei_tora_exo_frenon_oi_boliotes_katastimatar xes_me_tin_elas.html 
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

Κατα τις 11:00' που πέρασα απο Πλ. Ελευθερίας κόσμος περι τους 20. 

Κατα τις 12:30' που με έφερε η δουλειά απο λιμάνι και μπόρεσα να κόψω κίνηση, ήταν μπροστά στα αραγμένα ψαροκάϊκα, δίπλα στην είσοδο του Λιμεναρχείου καμμιά δεκαριά χρυσαυγουλίδια διαφόρων ηλικιών που απ' ότι τους σκάναρα, τον είχαν χοντροδαγκώσει απο το κρύο (ο ένας μόνο φορούσε μπουφάν με τυπωμένη την σαχλαμάρα τους), τριγύρω τους γυροφέρνανε 10-12 κακομοιρόφατσες "υποψήφιοι πελάτες" προγλωσσικού επιπέδου, που είχανε ήδη πάρει τις σακουλίτσες τους με τα καλούδια, και σε απόσταση 10-15 μέτρων απο την πάνω πλευρά της παραλιακής, έξω απο τα τσιπουράδικα, στέκονταν διάφορα ασφαλητοπαρεάκια που δήθεν και καλά ψιλοκουβεντιάζανε ανέμελα μέσα στο κρύο και την ψιχάλα. Απο πάνω στην Ιάσωνος αλλα και πλευρικά στην παραλιακή προς την πλευρά του Λιμεναρχείου, σε απόσταση περι τα 70-80 μέτρα, είχε σχηματιστεί κλοιός αποκλεισμού της φασιστοσύναξης απο διμοιρίες, λιμενόμπατσους με παραλλαγής, μπατσολεωφορεία και κλούβες μεταγωγών κάθετες στους δρόμους και ασφαλητομάνι που γάζωνε με ανήσυχες ματιές όποιον κοντοστεκόταν και κοίταζε. 

Κανονική προστασία "κόκκινης ζώνης" λές και είχε έρθει επίσκεψη στον Βόλο ο Ράιχενμπαχ, με εμφανή σχεδιασμό ημερών αν όχι εβδομάδων απο τους ταγματασφαλήτες. Ο έρωτας κι ο βήχας δεν κρύβονται... 

Την πορεία της Αντιφασιστικής Κίνησης την πρόλαβα Ερμού με Καρτάλη κανα τέταρτο μετά, καμμιά 150-200ριά άτομα maximum όπως τους χοντρομέτρησα, πηγαινε με κατεύθυνση προς ανατολικά, έπεφταν συνθήματα όμορφα και με παλμό, ο ντουντουκιέρης ήταν λίγο αγχωμένος στις σύντομες ανακοινώσεις που έκανε, ο κόσμος όμως γύρω στον πεζόδρομο της αγοράς ψωλαρμένιζε και δεν πολυασχολούνταν. Μόνο κάτι πιτσιρικάδες σε παρέες λυκειόπαιδα, είδα να χαζεύουν με ενδιαφέρον. Οι μπάτσοι την πήγαιναν πλευρικά την πορεία απο παράπλευρους πάνω και κάτω και τρώγανε γκρίνια απο τους καταστηματάρχες που βγαίνανε έξω στις πόρτες και τα χώνανε (μικροαστικά πάντα...) μιας και μυριστήκανε οτι το σκηνικό τους χαλάει τον ήδη πεσμένο τζίρο. 

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,, 

14:39 ... Μόλις αφέθηκαν όλοι/όλες που είχαν προσαχθεί στην ασφάλεια Βόλου νωρίτερα. Το παλικάρι που χτυπήθηκε από μπάτσους θα λάβει επιτέλους νοσηλεία με τη συνοδεία οικείων του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου