Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Από τη Θεσσαλονίκη ως το Παρίσι, η Ευρώπη Φρούριο θωρακίζεται: νέες καταδίκες μελών του DHKP-C





Το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη διωκόταν ο αγωνιστής Nevzat Kalayci (βλ. σχετική ανάρτηση του Κόκκινου Τύπου εδώ και σχετική ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εδώ).
Στο Παρίσι 15 αγωνιστές του DHKP - C καταδικάστηκαν σε ποινές έως και 18 μήνες. Η υποτιθέμενη δημοκρατική Ε.Ε χαρακτηρίζοντας το DHKP - C ως τρομοκρατική οργάνωση και διώκοντας τους αγωνιστές του, νομιμοποιεί την καταστολή του τούρκικου κράτους και τα λευκά κελιά, στέλνει μήνυμα υποταγής στους λαούς της Ευρώπης. 

Η αλληλεγγύη των εργαζόμενων και της νεολαίας απέναντι σε κάθε διωκόμενο αγωνιστή από τα αστικά κράτη της ΕΕ και της Τουρκίας έχει ιδιαίτερη σημασία σε αυτή τη συγκυρία όπου η κρατική καταστολή εντείνεται και ετοιμάζεται για τις κοινωνικές εκρήξεις που έρχονται. Προφανώς η πάλη του DHKP-C και των μελών του, που δεν λύγισαν ακόμα και όταν κατά χιλιάδες οδηγούνταν στα λευκά κελιά, αποτελεί λαμπερό παράδειγμα αντίστασης που για την ΕΕ και την Τουρκία είναι παράδειγμα προς αποφυγή...

kokkinostupos  

Η είδηση από το ΘΕΜΑ

Καταδικάστηκαν μέλη ακροαριστερής κουρδικής οργάνωσης στο Παρίσι

Δεκαπέντε Τούρκοι υπήκοοι καταδικάσθηκαν στο Παρίσι σε ποινές που κυμαίνονται από 18μηνη φυλάκιση έως κάθειρξη επτά ετών για συνεργασία με κακοποιούς που σχετίζονται με τρομοκρατικές ενέργειες, κι αφορούν μία τουρκική οργάνωση της άκρας αριστεράς.
Η απόφαση του πταισματοδικείου των Παρισίων προκάλεσε τη βίαια αντίδραση των οικείων των κατηγορουμένων, οι οποίοι συνεπλάκησαν με την αστυνομία, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες.

Οι περισσότεροι από τους καταδικασθέντες που ήσαν παρόντες στη δίκη τέθηκαν υπό κράτηση αμέσως, ενώ για όσους δεν βρίσκονταν εκεί εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Μεταξύ των 15 καταδικασθέντων περιλαμβάνεται και ο φερόμενος ως επικεφαλής στη Γαλλία του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος/ Μετώπου (DHKP-C), οργάνωσης που έχει κηρυχθεί εκτός νόμου στην Τουρκία κι έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις της ΕΕ.

Όλοι οι κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν από την κατηγορία που τους είχε απαγγελθεί για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Επίσης διαλύθηκε η Ένωση Πολιτισμού κι Αλληλεγγύης Anatolie Paris, που εθεωρείτο από την κατηγορούσα αρχή ως «νόμιμη βιτρίνα» του DHKP-C στη Γαλλία. Η οργάνωση θεωρείται υπεύθυνη για πολλές φονικές επιθέσεις στην Τουρκία.

http://kokkinostupos.blogspot.gr/2012/12/dhkp-c.html#more


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου