Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Deutche Welle: «Θλιβερά Χριστούγεννα στην Ελλάδα»

Η κρίση, τα άδεια καταστήματα και η θλίψη είναι τα βασικά χαρακτηριστικά σύμφωνα με το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.
Deutche Welle: «Θλιβερά Χριστούγεννα στην Ελλάδα»

 Ένα εκτενές ρεπορτάζ στα Χριστούγεννα στην Ελλάδα κάνει το Deutche Welle και αναφέρεται στην κρίση που πλήττει την χώρα μας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στα δεκάδες κλειστά καταστήματα και τα άδεια εμπορικά κέντρα που δεν κατάφεραν να πάρουν μια "οικονομική ανάσα" σε αυτές τις γιορτές.
Επιπλέον τονίζει τη σπουδαιότητα των οικογενειακών σχέσεων ιδιαίτερα αυτή την περίοδο αναφέροντας ότι τα καθιερωμένα δώρα στα παιδιά και τα εγγόνια είτε δόθηκαν με δυσκολία είτε καθόλου.
«Φέτος τα έχουμε ξεχάσει τα Χριστούγεννα» δηλώνει στη Deutche Welle μια άνεργη Αθηναία και συνεχίζει  «Είμαι άνεργη, η σύνταξη του συζύγου μου έχει μειωθεί κατά το ήμισυ και φέτος δεν είμαστε σε θέση να αγοράσουμε δώρα ούτε για τα εγγόνια μας». Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην αγοραστική κίνηση της Αθήνας «Ο κεντρικότερος πεζόδρομος στην πλατεία Συντάγματος σφύζει από κόσμο. Οι βιτρίνες τους είναι πράγματι εντυπωσιακές. Ωστόσο τα μαγαζιά παραμένουν άδεια. Παρά τις καλές τιμές και τις επιγραφές στα καταστήματα που διατυμπανίζουν την ελληνική προέλευση των προϊόντων τα καταστήματα δεν έχουν κίνηση»
Επιπλέον φιλοξενούνται και δηλώσεις καταστηματαρχών  «Ο κόσμος έρχεται και μας λέει: Πράγματι μας αρέσουν όσα διαθέτει το κατάστημά σας, αλλά οι συντάξεις και οι μισθοί μας έχουν περικοπεί. Έχετε δώρα των... 5 ή 10 ευρώ;» τονίζει Αθηναίος καταστηματάρχης.


Read more: http://www.newsbomb.gr/media-agb/story/265112/deutche-welle-thlivera-hristoygenna-stin-ellada#ixzz2G9SJDwX



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου