Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Εργαζόμενοι καταγγέλλουν το ρόλο της «Χρυσής Αυγής»


20/09/2012 - http://www.left.gr/article.php?id=7920

Τις φασιστικές επιθέσεις στους μετανάστες και την τραμπούκικη και δημαγωγική στάση της «Χρυσής Αυγής», καταγγέλλουν με ψήφισμα που ενέκριναν στην τελευταία γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «HOL».




Στο ψήφισμά τους σημειώνουν ότι οι «εργαζόμενοι ξέρουν ότι αιτία των προβλημάτων τους δεν είναι οι μετανάστες αλλά η πολιτική που εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις και την τρόικα. Είναι η πολιτική που δίνει στους εργοδότες το δικαίωμα να μας έχουν με μισθούς πείνας, να δουλεύουμε όσο θέλουν και όποτε θέλουν. Είναι η πολιτική που καταργεί βασικά δικαιώματα (ασφάλιση, σύνταξη, υγεία, παιδεία). Είναι η πολιτική που θέλει να "αντιμετωπίσει" την ανεργία μειώνοντας την αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης».

Και συνεχίζει: «Οι φασιστικές και ναζιστικές ομάδες ήταν και είναι μηχανισμοί του συστήματος που οργανώνονται και εκπαιδεύονται για να αντιμετωπίσουν το λαϊκό κίνημα. Προσπαθούν να παρουσιαστούν ως αντι - συστημικοί, όμως κάθονται προσοχή μπροστά στα αφεντικά τους, τους μεγαλοβιομήχανους και τους εφοπλιστές. Γι' αυτό δεν τα έχουν βάλει ποτέ με κανέναν από αυτούς που καταδικάζουν τους "Ελληνες" στη φτώχεια αλλά τους υμνούν για την "συνεισφορά τους τόσο στα κρατικά έσοδα όσο και σε θέσεις εργασίας". Αντίθετα τα βάζουν με τους "Ελληνες" απεργούς, διαδηλωτές και όποιον σηκώνει κεφάλι».

Η γενική συνέλευση καλεί «τους συναδέλφους και τους υπόλοιπους εργαζόμενους να μην πέφτουν στην εύκολη λύση της κατασκευής "εύκολων" ενόχων. Σήμερα είναι ο μετανάστης, αύριο ο δημόσιος, μεθαύριο ο μικροπωλητής... αρκεί να μη φταίει ποτέ ο βιομήχανος, ο εφοπλιστής, ο επιχειρηματίας. Είναι δεδομένο ότι κάπου σε αυτή τη λίστα είσαι και εσύ...».

Και μεταξύ άλλων καταλήγει: «Η δύναμή μας είναι στην οργάνωσή μας στα σωματεία και στις γειτονιές, στην αλληλεγγύη στους εργαζόμενους ανεξαρτήτως εθνικής ταυτότητας και στη γνώση όταν αποφασίσει ο λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του δεν μπορεί να τον σταματήσουν ούτε οι εργοδότες και το κράτος τους, ούτε οι παρακρατικές φασιστικές ομάδες».



Πηγή: Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου