Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Στο εδώλιο ο πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς. (Άντε βρε...και στον ΕΔΣΝΑ τέτοια καλά)!


Νέα σκάνδαλο με έλλειμμα στο ταμείο δήμου στη Θεσσαλονίκη διερευνάται τις τελευταίες ημέρες από τις αρμόδιες αρχές. Πρόκειται για «τρύπα» ύψους 2,5 εκατ. ευρώ στη δημοτική επιχείρηση τελετών Καλαμαριάς που διαπιστώθηκε για τα έτη 2002-2006.,


Για την υπόθεση ασκήθηκε ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση και απιστία σε βάρος του δημοσίου κατά του πρώην δημάρχου Καλαμαριάς, Χριστόδουλου Οικονομίδη και του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Δημήτρη Λέκκα.

Για την ίδια υπόθεση, η Εισαγγελία άσκησε δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, για υπεξαίρεση και απιστία σε βάρος του δημοσίου εναντίον του διατελέσαντος κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα διευθυντή της επιχείρησης, αλλά και προέδρων και μελών του διοικητικού της συμβουλίου.

Η «τρύπα» διαπιστώθηκε μετά από σχετική έρευνα των οικονομικών επιθεωρητών, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που είχε διαταχθεί από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, αρμόδιο για οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρο Τσόγκα. Προηγήθηκε καταγγελία από δημοτικό σύμβουλο της Καλαμαριάς.

Μετά το πέρας της έρευνας διαβιβάστηκε το πόρισμα στον οικονομικό εισαγγελέα, ο οποίος απήγγειλε τις κατηγορίες σε βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων. Στο πόρισμα γίνεται αναφορά σε πλήθος οικονομικών ατασθαλιών στη λειτουργία της δημοτικής επιχείρησης.
http://www.zougla.gr/greece/article/tripa-25-ekat-evro-sti-dimotiki-epixirisi-teleton-kalamarias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου