Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Τζο Τρίπι: "Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο μπαμπούλας, θα ψάξουν για κάτι πιο τρομακτικό"


Την ανάγκη αλλαγής της λειτουργίας των κομμάτων στην Ελλάδα επισημαίνει ο ειδικός στην πολιτική επικοινωνία Τζο Τρίπι. Θεωρεί ότι η χώρα μας έπιασε πάτο και θα αρχίσει να ανεβαίνει. Τι λέει για την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό


Την εκτίμηση ότι δεν έχει αλλάξει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, λόγω κρίσης, εκφράζει με συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής" ο γκουρού της πολιτικής επικοινωνίας Τζο Τρίπι.
Ο κ. Τρίπι, που το 2008, βοήθησε στην προεκλογική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα και το 1993 υπήρξε σύμβουλος του Α. Παπανδρέου, τονίζει ότι το μόνο που έγινε είναι ότι συρρικνώθηκε η δύναμη των δύο κομμάτων εξουσίας.
Σημειώνει ακόμα ότι στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο κόμματα "ζόμπι" και άλλα δύο "τρελά".
"Αν είσαι νέος, άνεργος και τα κόμματα που θεωρείς υπεύθυνα για την κατάστασή σου βρίσκονται στην κυβέρνηση, ο πιο εύκολος τρόπος να τους πεις 'άντε να χαθείτε' είναι τα 'τρελά' κόμματα, γιατί αυτά θα τους τρομάξουν. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι ο μπαμπούλας, θα ψάξουν για κάτι ακόμη πιο τρομακτικό. Γι' αυτό ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή και αυξάνει η πολιτική βία. Αν δεν υπάρξει θετική διέξοδος από τη χώρα, τότε το εργαλείο για να κατεδαφιστεί το παλαιό σύστημα θα είναι η Χρυσή Αυγή. Ή κάτι ακόμη πιο ακραίο".
Αναφερόμενος στην εικόνα της Ελλάδας, ο κ. Τρίπι σημειώνει ότι στο εξωτερικό υπάρχει η εικόνα ότι γίνονται συνεχώς επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και αποκαλύπτει ότι τον συμβούλευαν να μην έρθει στην Ελλάδα, καθώς υπάρχει κίνδυνος.
"Προς Θεού, μείνει μακριά από την πλατεία Συντάγματος", του είπαν οι φίλοι του όταν τους πληροφόρησε ότι θα επισκεφθεί την Αθήνα.
Τονίζει πάντως, πως όσον αφορά την οικονομία και την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει πιο χαμηλά και επομένως σύντομα τα πράγματα θα αλλάξουν, καθώς η χώρα μας μετατρέπεται σε επενδυτική ευκαιρία για τους επενδυτές χαμηλού κόστους και χαμηλού ρίσκου.
"Όλα τα συστατικά είναι εδώ: Έχετε πιάσει πάτο στην οικονομία, έχετε καλά εκπαιδευμένους νέους, ακόμη και από κορυφαία πανεπιστήμια όπως το ΜΙΤ, που θέλουν να βοηθήσουν τη χώρα και έχετε την ανάγκη για νέα πολιτική. Η παλαιά φρουρά δεν πρόκειται να αλλάξει τα στερεότυπα, γι' αυτό μέσα από την ανάγκη θα γεννηθεί κάτι νέο. Έτσι θα επανεφεύρετε την Ελλάδα. Είσαστε στο σημείο καμπής για την αλλαγή", υποστηρίζει ο κ. Τρίπι.
Ερωτηθείς για τα παλαιά πολιτικά κόμματα, ο κ. Τρίπι, σημειώνει ότι όποιος προσκολληθεί στο παλαιό πολιτικό σύστημα, θα πεθάνει μαζί του και προσθέτει ότι στο ελληνικό σύστημα υπάρχει ένα μεγάλο κενό και είναι πιθανό να εμφανιστούν νέα κόμματα, αλλά και ένας νέος ηγέτης που θα εκφράσει και θα εκπροσωπήσει τη γενιά του.
Τέλος, ο κ. Τρίπι σημειώνει ότι τα κόμματα, αν θέλουν να επιβιώσουν, θα πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας τους και να προσελκύσουν νέες ιδέες και νέα πρόσωπα.
http://news247.gr/eidiseis/politiki/tzo_tripi_an_o_syriza_den_einai_o_mpampoulas_tha_psaksoyn_gia_kati_pio_tromaktiko.2061038.html?utm_source=news247home&utm_medium=impnews&utm_content=tab2&utm_campaign=HW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου