Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Για το «Ριζοσπάστη»


H μείωση του αριθμού όσων εργαζόμαστε στο «Ριζοσπάστη» προκύπτει σαν αναγκαιότητα για να συνεχίσει να εκδίδεται απρόσκοπτα το Οργανο της ΚΕ του ΚΚΕ. Για να μπορεί η εφημερίδα του ΚΚΕ να παίζει τον αναντικατάστατο ρόλο της στην υπεράσπιση του δίκιου της εργατικής τάξης και του λαού, στην αποκάλυψη της αλήθειας, που κρύβουν οι αστοί και τα Μέσα τους, στην πλατιά προβολή των θέσεων του Κόμματος, που αποκρύπτονται ή κακοποιούνται συνειδητά από όλα τα άλλα ΜΜΕ.


Την αναγκαιότητα αυτή είμαστε σίγουροι ότι δεν την αναγνωρίζουν, πολύ περισσότερο δεν τη συμμερίζονται, οι εχθροί και οι άσπονδοι φίλοι, που, με αφορμή τη μείωση του προσωπικού στο «Ριζοσπάστη», βρήκαν ευκαιρία να χτυπήσουν το ΚΚΕ.

Από αυτήν τη σκοπιά, η επίθεση που ξεδιπλώνεται πάλι από Μέσα Ενημέρωσης και γνωστές σελίδες του διαδικτύου δεν μας ξαφνιάζει. Είμαστε έτοιμοι να την απαντήσουμε πολιτικά, ξέροντας ότι μας χωρίζουν αντίπαλα ταξικά συμφέροντα με όλους εκείνους που φόρεσαν την προβιά του φίλου των εργαζομένων και του όψιμου υπερασπιστή του δικαιώματος στη δουλειά.

Πού στοχεύει η επίθεση στο ΚΚΕ, άλλοτε με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα, άλλοτε τα οικονομικά του Κόμματος και άλλοτε με τα κομματικά ΜΜΕ και τώρα με το «Ριζοσπάστη»; Να παρουσιάσουν το ΚΚΕ σαν κόμμα του συστήματος και τις επιχειρήσεις του σαν καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Να πουν ότι κάνει τα ίδια με τα αστικά κόμματα και τους επιχειρηματικούς ομίλους που απολύουν και συρρικνώνουν τη δραστηριότητά τους, αλλά το κάνουν για τον ανταγωνισμό και το κέρδος. Θέλουν να απαξιώσουν το ΚΚΕ στη συνείδηση της εργατικής τάξης και του λαού.

πηγη jazz_http://www.rizospastis.gr/wwwengine/page.do?publDate=19/12/2012&id=14362&pa geNo=6&direction=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου