Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Νοσοκομεία σε εποχές …ψύχους! Χωρίς πετρέλαιο πολλές μονάδες υγείας

Αντιγράφουμε από nosokomeiolimnou  και το αφιερώνουμε στην προηγούμενη ανάρτησή μας.
Δεν είναι μόνο τα νοικοκυριά που το έχουν ρίξει στα αιρκοντίσιον και τις θερμάστρες αλλά ακόμη και πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας. Μπορεί να είναι επτασφράγιστο μυστικό μεταξύ των κυβερνώντων όχι όμως και μεταξύ των εργαζομένων στο ΕΣΥ. 
Χωρίς πετρέλαιο είναι πολλά νοσοκομεία αλλά και Κέντρα Υγείας της χώρας με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αναγκάζονται να χρησιμοποιούν αιρκοντίσιον ή και άλλα μέσα προκειμένου να ζεσταθούν και να μην ξεπαγιάσουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι ασθενείς.



Οι προμηθεύτριες εταιρείες στις περισσότερες περιπτώσεις αρνούνται να παραδώσουν πετρέλαιο εάν δεν πληρωθούν με μετρητά με συνέπεια όσα νοσοκομεία χρησιμοποιούν ακόμη πετρέλαιο να είναι στον αέρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αντίστοιχο πρόβλημα παρουσιάζεται και στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και από το νέο έτος τελειώνει τόσο το πετρέλαιο όσο και η ζέστη για τα νοσηλευόμενα παιδιά.

Το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα δεδομένου ότι τα κονδύλια για τα νοσοκομεία έχουν ψαλιδιστεί και οι λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων πρέπει να πέσουν κι άλλο τόσο με εντολή της κυβέρνησης όσο και της …τρόικας.
Πηγή: iatropedia
http://kepparou.blogspot.gr/2012/12/blog-post_3852.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου