Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Ανεξάρτητη Αριστερή Συσπείρωση Μεταπτυχιακών - Ε.Μ.Π.:Κάτω τα χέρια από τη Βίλα Αμαλίας και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους!


Χθες το πρωί τα ΜΑΤ της φασίζουσας μνημονιακής κυβέρνησης εισέβαλαν στην κατάληψη της Βίλας Αμαλίας, που λειτουργεί σαν ελεύθερος, αυτοδιαχειριζόμενος χώρος, με προσαγωγές ακόμη κι αυτών που πήγαν στο δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν.


Η Βίλα Αμαλίας εδώ και 22 χρόνια αναπτύσσει κοινωνική, πολιτική, αντιφασιστική και αντιρατσιστική δράση σε μία ευαίσθητη περιοχή και για αυτό ενοχλεί το κατασταλτικό κράτος. Σε μια περιοχή που το τελευταίο διάστημα επιχειρείται να μετατραπεί σε ένα απέραντο πεδίο έκφρασης μίσους και ρατσισμού από τη Χρυσή Αυγή προϋπόθεση για την προώθηση της σκληρής αυτής ατζέντας αποτελεί η εκκαθάριση των οποιοδήποτε ενοχλητικών χώρων που προωθούν ένα εναλλακτικό αλληλέγγυο τρόπο κοινωνικής συμβίωσης. Να αναλογιστούμε όλοι πως σε κάθε γειτονιά της Αθήνας απέναντι στο σχέδιο εξάπλωσης του «μοντέλου του Άγιου Παντελεήμονα» απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη ζωντανών χώρων που αναδεικνύουν την αντιφασιστική πάλη παράλληλα με ένα υπόδειγμα αλληλέγγυας κοινωνικής συμβίωσης προσφύγων-μεταναστών και ντόπιων εργαζομένων.

Οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις της αστυνομίας λοιπόν ενάντια σε κατειλημμένους χώρους και στέκια, συμπληρώνουν τις επιδρομές των φασιστικών συμμοριών και ευνοούν τα σχέδιά τους, ιδιαίτερα στην περιοχή που εκκολάφθηκε το ναζιστικό φίδι. Η ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο "Προστασίας του Πολίτη" φαίνεται ότι ασπάζονται ευλαβικά τα σχέδια του Μιχαλολιάκου και της συμμορίας του, που στοχεύουν στο "ξεκαθάρισμα" της περιοχής από συλλογικότητες που μάχονται το ρατσισμό και την ξενοφοβία και υπερασπίζονται την ελευθερία και την αυτοοργάνωση.

Θεωρούμε την υπεράσπιση της Bίλας Αμαλίας υπόθεση όλων των συλλογικοτήτων που παρεμβαίνουν σε κοινωνικούς χώρους. Όχι μόνο γιατί υπερασπιζόμαστε την κοινωνική επανοικειοποίηση των εγκαταλελειμμένων χώρων, όχι μόνο γιατί στόχος είμαστε όλοι και όλες, αλλά και γιατί εδώ και 20 χρόνια η Βίλα ως χώρος πολιτιστικής έκφρασης είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής στην πόλη μας.

Στον κοινωνικό χώρο του Πολυτεχνείου έχουμε χρέος να είμαστε σε επαγρύπνιση, ώστε να υπερασπιστούμε την ελεύθερη παρουσία των συλλογικοτήτων αλλά και των δράσεων που αναλαμβάνουν το φοιτητικό κίνημα και οι κοινωνικοί αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης. Ειδικά σε μια περίοδο που, μέσω του νέου τρόπου λειτουργίας των πανεπιστημίων, προωθείται ένα αυταρχικό
μοντέλο διοίκησης που στοχεύει στην ποινικοποίηση της συλλογικής έκφρασης και των αγώνων.

Ανεξάρτητη Αριστερή Συσπείρωση Μεταπτυχιακών - Ε.Μ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου