Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Η τρόϊκα του Αρείου Πάγου



επιτέλους, ποιός δικάζει σε αυτή τη χώρα ;
Xρειάστηκαν μόνο λίγες ώρες για να αποφανθούν οι τρείς πάνσοφοι δικαστές του συμβουλίου του Αρείου Πάγου πως για το έλειμμα και την κακοδαιμονία τούτης της χώρας φταίμε εμείς, και πως μας αξίζει η τιμωρία του σκοταδιού, της πείνας και της στέρησης.
Πείστηκαν από το όραμα και το φιλότιμο του Στουρνάρα να γίνει εθνικός διασώστης της χώρας. Και σαν τούτοι οι γενναίοι δικαστές αντίκρυσαν το δίκηο να τον πνίγει, έστερξαν να συνδράμουν στην προσπάθειά του.
Κι’ έτσι είδαν και έκριναν: πως εμείς τα φάγαμε, εμείς τα τρώμε, εμείς δεν πληρώνουμε τα χαράτσια και τους φόρους, εμείς λαδωνόμαστε και λαδώνουμε, εμείς φταίμε που κλείνουν τα νοσοκομεία, τα σχολεία, που κόβονται μισθοί και συντάξεις. 
Και, αφού τα κάναμε όλα αυτά, τώρα βγάζουμε και γλώσσα. Αρνιόμαστε να υποστούμε τη θεραπεία, να κάτσουμε στο κρεβάτι του Προκρούστη να μας φέρουν οι διασώστες μας στα ίσα μας.
Κατέφθασαν οι τρείς Μάγοι του Αρείου Πάγου σμύρνα, χρυσό και λίβανο-πολύ λίβανο- φέροντες στα στουρνάρεια πιθάρια. Πρόλαβαν για μια ακόμη φορά τη συμφορά, αποστομώνοντας τις θρασσύτατες δικαστίνες του Πρωτοδικείου της Αθήνας. Η επιχείρηση διάσωσης διασώθηκε, η ΔΕΗ θα αφεθεί απερίσπαστη να κόβει πόδια και χέρια ατάκτων καταναλωτών έως τις 22 Μάρτη, οπότε και η πάνσοφη τρόϊκα θα κρίνει με ηρεμία -χάριν του δημοσίου συμφέροντος και μόνο-αν η ΔΕΗ θα μπορεί να συνεχίσει να μας ακρωτηριάζει και για τα επόμενα χρόνια. Τί κι’ αν το Σ.τ.Ε έκρινε προσωρινό και διετούς βίου το χαράτσι. 
Τ’ ακούσατε θρασσύτατες δικαστίνες μου ; Εσύ κύριε εισηγητά που έτρεξες να κατσαδιάσεις τον κύριο Στουρνάρα προχθές, εσείς κύριοι εισαγγελείς ; Ο ασθενής πρέπει να θεραπευθεί, οι δανειστές να εξοφληθούν μέχρι δεκάρας. Βγάλτε τώρα τον σκασμό όλοι σας. Εδώ είναι προτεκτοράτο, δεν είναι παίξε-γέλασε.
υγ1. Χθές όλα τα ΜΜΕ και οι ενημερωτικές ιστοσελίδες αναπαρήγαγαν τη διαρροή της είδησης πως η απόφαση του Αρείου Πάγου θα ανακοινωνόταν την Παρασκευή. Τελικά φαίνεται πως η δικαστική εξουσία αποτελεί πρότυπο παραγωγικότητας. Γένημα-θρέμμα του θελήματος των αφεντικών της.
υγ2 (update). Η τρόϊκα του Αρείου Πάγου έκρινε θεμιτό να συνεισπράττεται μαζί με την αξία του ρεύματος και το χαράτσι πράγμα που σημαίνει ότι ο εκβιασμός της διακοπής του ρεύματος ισχύει. Διατήρησε όμως το σκέλος της απόφασης του πρωτοδικείου που αφορά την απαγόρευση της διακοπής ρεύματος λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού κάτι που ευθυγραμμίζεται και με το σκεπτικό της απόφασης του Σ.τ.Ε. Μάλιστα διατηρήθηκε και η ποινική ρήτρα των 300 ευρώ ανά ημέρα σε βάρος της ΔΕΗ σε περίπτωση που αυτή διακόψει το ρεύμα λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού. Κοινώς παραμένουμε στα γνωστά. Πληρώνουμε μόνο το ρεύμα σε ΑΤΜ  ή στα ταμεία της ΔΕΗ όπου αυτό μπορεί να γίνει.


http://www.exarhia.gr/2012/12/20/%CE%B7-%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%8A%CE%BA%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%AC%CE%B3%CE%BF%CF%85/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου