Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Νέα κινητοποίηση σήμερα από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο «Η Παναγία» που κλείνει (ΦΩΤΟ)


Νέα κινητοποίηση σήμερα από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο «Η Παναγία» που κλείνει (ΦΩΤΟ)

Νέα κινητοποίηση σήμερα από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο «Η Παναγία» στη Θεσσαλονίκη, του οποίου κλινικές πρόκειται να κλείσουν λόγω της συγχώνευσης των Νοσοκομείων που εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνηση.



Νωρίτερα, προχώρησαν σε κατάληψη του δρόμου μπροστά στο νοσοκομείο, στο κέντρο της Καλαμαριάς ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται νέα συνέλευση των εργαζομένων.

Στο πλευρό τους, βρίσκονται ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του κόμματος, Λαϊκές Επιτροπές από διάφορες συνοικίες της Θεσσαλονίκης ενώ η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς, προχωρά σε μαζική εξόρμηση ενημέρωσης του κόσμου στους κεντρικούς δρόμους του Δήμου.

Όπως τονίζει το Σωματείο: «Σε μαζική παρέμβαση του σωματείου μας προς την Υγειονομική Περιφέρεια, την Παρασκευή 21.12.2012, μαζί με άλλα σωματεία, ενώπιόν του και ενώπιον βουλευτών, ο Περιφερειάρχης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο του πλήρους κλεισίματος του Νοσοκομείου ΠΑΝΑΓΙΑ. Μπορούμε, πλέον να μιλάμε για βεβαιότητα ολοκληρωτικού κλεισίματος.

Οι επιπτώσεις στους χιλιάδες ασθενείς θα είναι τραγικές, από σήμερα κιόλας.

Το αυτονόητο δικαίωμα στην ΥΓΕΙΑ σφαγιάζεται στο βωμό των μνημονίων, της Ευρωενωσιακής και κυβερνητικής πολιτικής.

Θύματα αυτής της πολιτικής και οι εργαζόμενοι στην υγεία. Εκτός των άλλων επιπτώσεων (συρρίκνωση κλινών – προσωπικού – υπηρεσιών), άμεσο κίνδυνο διατρέχουν οι 65 εργαζόμενοι του ιδιωτικού ομίλου EUROMEDICA (ιδιοκτήτη του ακινήτου του νοσοκομείου) που απασχολούνται στο ΠΑΝΑΓΙΑ. (Είναι ήδη απλήρωτοι επί 5 μήνες, όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι των κλινικών του ομίλου).

Οι εργαζόμενοι (με κάθε σχέση εργασίας) στο ΠΑΝΑΓΙΑ είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στην πράξη τη συρρίκνωση και το κλείσιμο του Νοσοκομείου ενώ επισημαίνουν τις επιπτώσεις της συρρίκνωσης – κλεισίματος του νοσοκομείου, ποιοι βλάπτονται και ποια ιδιωτικά συμφέροντα ωφελούνται και βρίσκονται πίσω από τη συγκεκριμένη απαράδεκτη απόφαση, ποια μέτρα θα πάρει για την αποτροπή εφαρμογής της.

Καλούν σε ενεργητική συμπαράταξη εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους και τα σωματεία τους. Τους κατοίκους και τις Λαϊκές Επιτροπές από τις συνοικίες της πόλης. Τους φορείς της πόλης (επιστημονικούς και επαγγελματικούς) και τα δημοτικά συμβούλια. Τους χρόνια ασθενείς και τους φορείς τους». 
http://www.zougla.gr/blog/article/653755

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου