Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Επίδομα μητρότητας και στις αυτοαπασχολούμενες εργαζόμενες


Επίδομα μητρότητας θα παίρνουν οι αυτοαπασχολούμενες εργαζόμενες γυναίκες σύμφωνα με τον Ν.4097/2012 (ΦΕΚ Α' 235/03-12-2012) για την «Εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών κατά την άσκηση αυτοτελούς επαγγελματικής δραστηριότητας».


Ειδικότερα, ο νομός προβλέπει πως στις αυτοαπασχολούμενες εργαζόμενες γυναίκες μπορεί να χορηγείται επίδομα μητρότητας, το οποίο επιτρέπει την προσωρινή διακοπή του επαγγέλματος τους, λόγω εγκυμοσύνης ή μητρότητας, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 14 εβδομάδων, χωρίς όμως να προσδιορίζεται το ύψος, ο τρόπος και η διαδικασία χορηγήσεώς του.

Όπως αναφέρει ο Ν. 4097/2012 ο φορέας, το ύψος, ο τρόπος και η διαδικασία χορήγησης του επιδόματος θα καθορίζονται με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη χώρα μας οι αυτοαπασχολούμενες γυναίκες παλεύουν μόνες χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια από τη πολιτεία, καθώς η μόνη ευνοϊκή ρύθμιση που προβλέπεται για αυτές σχετίζεται με τη μείωση των εισφορών του ΟΑΕΕ κατά 50% για διάστημα ενός χρόνου μετά τον τοκετό.
http://www.zougla.gr/greece/article/epidoma-mitrotitas-ke-stis-aftoapasxoloumenes-ergazomenes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου