Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Η... ανύπαρκτη αγορά του καταναλωτή


Την εικόνα που βλέπετε στις φωτογραφίες παρουσίαζε χθες το πρωί η περιβόητη και πολυδιαφημισμένη «Αγορά του καταναλωτή», τη λειτουργία της οποίας εξήγγειλαν πανηγυρικά μόλις την περασμένη εβδομάδα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΚΑΑ, Παναγιώτης Σταμπολίδης.


Από τα συνολικά 12 καταστήματα μόνο το ένα με... όσπρια και ξηρά τροφή (!) ήταν ανοιχτό, ενώ τα υπόλοιπα ήταν θεόκλειστα με κατεβασμένα τα ρολά.

Στην «Αγορά του καταναλωτή» με τις τεράστιες πινακίδες, οι οποίες δηλώνουν εκκωφαντικά την... ανυπαρξία της, υποτίθεται ότι οι καταναλωτές θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε φρούτα, λαχανικά και κρέατα, για αγορές λιανικής σε τιμές χονδρικής.

Έτσι, εν όψει των εορτών, πολλοί πολίτες μετά τις σχετικές εξαγγελίες σπεύδουν από τη Δευτέρα στο σημείο για να ψωνίσουν και βρίσκουν τα καταστήματα κλειστά.





Επειδή τα καταστήματα αυτά είναι ανύπαρκτα, στρέφονται για ν’ αγοράσουν λιανική ένα, δύο ή τρία κιλά από κάποιο προϊόν στα καταστήματα χονδρικής που λειτουργούν στην Κεντρική Λαχαναγορά και κρεαταγορά, με αποτέλεσμα να υπάρχει εκνευρισμός εκατέρωθεν και παρεξηγήσεις, καθώς οι έμποροι της λαχαναγοράς δεν μπορούν να πωλούν λιανική, δεν διαθέτουν ταμειακές μηχανές λιανικής και πωλούν μόνο με τιμολόγιο μεγάλες ποσότητες προϊόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αγορά αυτή, που ακούγεται σπουδαία στ' αυτιά του καταναλωτή, ο οποίος μετρά πλέον και το δεκάλεπτο, δεν πρόκειται να λειτουργήσει νωρίτερα από τον επόμενο Μάρτιο.

Γιατί έσπευσαν με τυμπανοκρουσίες να εξαγγείλουν τη λειτουργία της μέσα στις γιορτές; Τόση μεγάλη ανάγκη πια να παρουσιαστεί έργο, ακόμη κι αν είναι...ανύπαρκτο;
http://www.zougla.gr/greece/article/ianiparkti-agora-tou-katanaloti


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου