Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Κύριε Νάκο τα 670 ευρώ είναι λίγα;




Ακουσα τον αντιπρόεδρο της Βουλής τον κ. Θανάση Νάκο να υπερασπίζεται τους υπαλλήλους της Βουλής όπως καμία άλλη τάξη εργαζομένων μέχρι σήμερα. 









Μας ενημέρωσε μέσω ραδιοφωνικού σταθμού ότι οι υπάλληλοι της Βουλής έχουν υποστεί μείωση στις απόδοχές τους 52%.


Εχουν λέει ιδιαιτερότητα στο ωράριο εργασίας τους. Θα συμπληρώσω: Το ίδιο και οι δημοσιογράφοι. Το ίδιο και οι φουρναραίοι. Το ίδιο και οι εργαζόμενοι σε εταιρείες σεκιούριτι. Το ίδιο και οι εργαζόμενοι ως οδηγοί σε ταξί. Το ίδιο και οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία. Το ίδιο και άλλοι πολλοί εργαζόμενοι.

Τόνισε την ιδιαιτερότητα γιατί ήθελε να δικαιολογήσει τις υπερωρίες.

Θέλω να του τονίσω ότι πολλοί από τις κατηγορίες των εργαζομένων που προανέφερα δεν παίρνουν υπερωρίες. Και το εργασιακό τους περιβάλλον δεν είναι όπως των υπαλλήλων της Βουλής. Εχει πολλή ζέστη, πολύ κρύο, έχει ορθοστασία, έχει ατυχήματα.

Μας εξήγησε ότι «Οι αμοιβές τους έχουν εξομοιωθεί πλέον με τις αμοιβές των υπαλλήλων των υπουργείων. Έπαιρναν 16 μισθούς και τώρα λαμβάνουν 12».

Και αυτό είναι κατόρθωμα; Αυτό είναι επιτυχία; Μήπως θα έπρεπε να τους λυπηθούμε;

Αξιότιμε κύριε Νάκο όταν λέτε ότι ο καβγάς γίνεται για 670 ευρώ από υπερωρίες και έξοδα κίνησης, γνωρίζετε ότι κάποιοι αυτά τα χρήματα δεν τα έχουν δει ούτε στον ύπνο τους; Και αν τα έχουν δει, πληρώνονται με μπλοκάκι και χωρίς ασφάλιση;

Αλλά ξέχασα. Αυτούς δεν τους βλέπετε κάθε μέρα, ενώ τους υπαλλήλους της Βουλής τους βλέπετε καθημερινά....
Κατερίνα Λάσκαρη
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=179934&catid=9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου