Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Η λίστα με τους 44 δοσίλογους καθηγητάκους του ΑΠΘ που κάλεσαν τους μπάτσους


Θεσσαλονίκη, ΑΠΘ: Η  επιστολή προς την εισαγγελία Θεσσαλονίκης και η λίστα με τους 44 υπογράφοντες δοσίλογους καθηγητές (πρυτάνεις, κοσμήτορες και πρόεδροι) που κάλεσαν τα ΜΑΤ για να καταστείλουν την απεργία των εργολαβικών υπαλλήλων.



Η λίστα αυτή και η “εγκυρότητα” της ήταν το βασικό χαρτί που χρησιμοποίησαν εισαγγελέας και πρόεδρος για να καταδικάσουν τους 11 εργαζόμενους σε 8μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή.





Highlight του κειμένου η έκφραση “οι ενέργειες να γίνουν με τη μεγαλύτερη δυνατή στοργή”!!!



Λείπουν πρόεδροι μόνο από 4 σχολές (Παιδαγωγικό, Νηπιαγωγών, Μαθηματικό και Χημικό).



Ανάμεσα στους υπογράφοντες είναι και αρκετοί που το παίζουν αριστεροί (Παυλίδης, Παρασκευόπουλος) και χαριετίζονται με τον Συριζα.



* Ο αντιπρύτανις Ιωάννης Παντής έχει πάρει επί της ουσίας πίσω την υπογραφή του λίγες ώρες πριν μπουν τα ΜΑΤ. Τυχαίο; Δε νομίζω…



** Την Τετάρτη 19/12, στις 11πμ είναι η συγκέντρωση στα δικαστήρια για τους άλλους 16 συλληφθέντες μέσα από τον χώρο του ασύλου στο ΑΠΘ την  17η Νοέμβρη.







Ενας από αυτούς, πήγε στο νοσοκομείο   μετά από λιποθυμικό σοκ που υπέστη, ο κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ), Σπύρος Παυλίδης, όταν ομάδα αγνώστων εισέβαλε στο γραφείο του, ασκώντας λεκτική βία. 



Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, το περιστατικό αποδίδεται στη δημοσίευση του εγγράφου με τις 43 (sic) υπογραφές των κοσμητόρων και των προέδρων τμημάτων του ΑΠΘ, που υπέγραψε και ο πρύτανης με τους αντιπρυτάνεις, με το οποίο καλούσαν την αστυνομία να επέμβει για να τερματιστεί η τρίμηνη κατάληψη του κτιρίου Διοίκησης. Μέσα στους 43 καθηγητές που υπογράφουν είναι και ο κοσμήτορας της ΣΘΕ.



Πάντως, σύμφωνα με την αστυνομία, ο κοσμήτορας δεν είχε σημάδια ξυλοδαρμού και δεν θέλησε να προχωρήσει σε καταγγελία.



Σε ανακοίνωση της η πρυτανεία του ΑΠΘ επισημαίνει ότι ο προπηλακισμός του κ. Παυλίδη, «ήταν το αποτέλεσμα της στοχοποίησης την οποία υφίστανται από λογής οι εκλεγμένες αρχές του ΑΠΘ, οι πρυτάνεις, οι κοσμήτορες των σχολών και οι πρόεδροι των τμημάτων του, επειδή με την ενημέρωση της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής, συνέβαλαν στην επαναλειτουργία της διοίκησης του ιδρύματος μετά από 75 ημέρες κατάληψης».







Προφανώς η παρεούλα των καθηγητάκων εκεί πανω στο ΑΠΘ, με ύφος γλύφτη και υποεργολάβου της τρικομματικής εξουσίας, βρήκε τον πλέον δημοκρατικό τρόπο καθαρισμού και φύλαξης του ιδρύματος, την επιστράτευση γλυφτρακίων για καθάρισμα και μπάτσων για εξουδετέρωση των εργαζομένων-απεργών. Γι' αυτούς εκεί πέρα δεν σημαίνει τίποτα να πληρώνουν δουλεμπορικές εταιρείες για εργασίες υποστήριξης αντί απευθείας εργαζόμενους, γι αυτούς που κάνανε τα στραβά μάτια σε πλήθος οικονομικών καταχρήσεων, από το γάμο της γραμματέας του πρύτανη μέχρι και την προμήθεια πετρελαίου στις βίλες τους, όλα με έξοδα του ΑΠΘ και χρήματα που πληρώνουν όλοι οι άνθρωποι του μόχθου, αγνοείται παντελώς η έννοια της ευθιξίας και της στοιχειώδους δημοκρατικής ευαισθησίας, μέχρι λιποθυμίας σε τυχαία μπινελήκια.

http://kokkinostupos.blogspot.gr/2012/12/44_19.html#more



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου