Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Το 2012 σε γελοιογραφίες





To Grexit, το «θρίλερ» με την καταβολή της δόσης – μαμούθ στην Ελλάδα, η εκλογή Ολάντ, η επιστροφή Μπερλουσκόνι και άλλες πολλές εξελίξεις του 2012 μέσα από τη ματιά των σκιτσογράφων. Δείτε το πρώτο μέρος του αφιερώματος του Presseurop.

 

Νικολά, μπορώ να διακόψω;


Στις 6 Μαΐου, ο Σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάν εκλέχτηκε πρόεδρος της Γαλλίας και διαδέχτηκε τον Συντηρητικό Νικολά Σαρκοζί, ως βασικός συνέταιρος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ. (Σκίτσο: SVENSKA DAGBLADET, Στοκχόλμη)

Ελληνική κηδεία

Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ - Grexit - άρχισε να συζητείται και επίσημα στους ευρωπαϊκούς κύκλους και ιδιαίτερα στη Γερμανία ως η λύση για τη μη μετάδοση της κρίσης χρέους. (Σκίτσο: «Έθνος»)

Χριστουγεννιάτικο δέντρο


Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη, οι Ευρωπαίοι θα ξοδέψουν 0,8% λιγότερα χρήματα φέτος για τις Χριστουγεννιάτικες αγορές τους σε σχέση με πέρυσι. Οι Έλληνες θα ξοδέψουν 16,2% λιγότερα σε σύγκριση με το 2011. (Σκίτσο: «Καθημερινή»)

Όχι ακόμη!

Παρά τις πλέον απαισιόδοξες εκτιμήσεις, το ευρωπαϊκό νόμισμα επιβίωσε και το 2012. Παραμένει να δούμε τι θα γίνει το 2013... (Σκίτσο: The Economist)

Ήρθε η δόση

Το σίριαλ με την καταβολή της δόσης των 34,4 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα έληξε στις 16 Δεκεμβρίου. (Σκίτσο: «Καθημερινή»)

Όλα υπό έλεγχο;!


Στη Σύνοδο Κορυφής της 13ης και 14ης Δεκεμβρίου, τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ κατέληξαν σε ένα σύστημα για την εποπτεία των τραπεζών (Σκίτσο: Cicero,  Βερολίνο)

Μαντέψτε ποιος επέστρεψε…

Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε το Δεκέμβριο την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή.
http://tvxs.gr/news/skitsa/2012-se-geloiografies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου