Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

FBI: Βιαιότητες σε συνέδρια των Ρεπουμπλικάνων ετοιμάζουν εξτρεμιστές



Οι αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση με την οποία υποστηρίζουν ότι «αναρχικοί εξτρεμιστές» ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν «βία και εγκληματικές τακτικές», πιθανότατα ακόμη και αυτοσχέδιες βόμβες, για να προκαλέσουν ταραχές στα συνέδρια του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού Κόμματος.


Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, με ανακοινωθέν σαν αυτά που εκδίδουν συχνά πριν από τη διεξαγωγή μεγάλων εκδηλώσεων, σημειώνουν ότι βασιζόμενοι σε ανάλυση παρόμοιων γεγονότων πιστεύουν πως αναρχικοί σκοπεύουν να προκαλέσουν χάος στα συνέδρια.

Το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στην Τάμπα της Φλόριδας ενώ το συνέδριο των Δημοκρατιών είναι προγραμματισμένο για την μεθεπόμενη στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας.

Ένα αντίγραφο του επτασέλιδου εγγράφου, με ημερομηνία 21 Αυγούστου, δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη στον ιστότοπο Cryptome.org, που εδρεύει στις ΗΠΑ και είναι παρόμοιος με το WikiLeaks.

Ομοσπονδιακός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι το έγγραφο είναι αυθεντικό και «παρόμοιο» με αυτά που εκδίδονται ενόψει σημαντικός εκδηλώσεων, όπως η σύνοδος του ΝΑΤΟ ή της G8.

Πάντως στο έγγραφο σημειώνεται ότι οι αναρχικοί και άλλοι εγχώριοι εξτρεμιστές «πιθανότατα δεν έχουν τη δυνατότητα» να παρακάμψουν τα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμοστούν στα δύο συνέδρια. Ενδέχεται όμως να βάλουν στο στόχαστρο υποδομές, μέσα μεταφοράς ή τοπικές επιχειρήσεις κοντά στους χώρους διεξαγωγής των συνεδρίων.
Πηγή: ΑΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου