Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Αισιοδοξία για έλεγχο της πυρκαγιάς σε Αφίδνες - Αγιο Στέφανο

Εχει περιοριστεί στην περιοχή της Δροσοπηγής Κρυονερίου - Κάηκε ένα σπίτι και ζημιές σε πολλά άλλα

Αισιοδοξία για έλεγχο της πυρκαγιάς σε Αφίδνες - Αγιο Στέφανο

Μεγάλη πυρκαγιά βρισκόταν σε  εξέλιξη από τα ξημερώματα έως τις 11 περίπου το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή των Αφιδνών.


Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβετικής, ενώ οι πυκνοί καπνοί από τη φωτιά έχουν εξαπλωθεί σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Η φωτιά είχε φθάσει στην οδό Τραπεζούντος στο ύψος του Αγίου Στεφάνου, κοντά στα διόδια. 

Το μέτωπο εντοπίζεται στην περιοχή της Δροσοπηγής στα όρια του Κρυονερίου, όπου καίει σε ρεματιές με πυκνή βλάστηση. 

Όπως είπε στη ΝΕΤ ο αντιδήμαρχος Διονύσου, Ν. Πέππας, η πυρκαγιά ξέσπασε στη Δροσοπηγή και πέρασε και από τις δύο πλευρές της Εθνικής Οδού.

Το μέτωπο που ήταν στον Άγιο Στέφανο είναι πλέον υπό πλήρη έλεγχο.

Νωρίτερα, ήταν κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας, από τη Βαρυπόμπη έως το Καπανδρίτι και στα δύο ρεύματα, ενώ τώρα η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται κανονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει καεί ολοσχερώς ένα σπίτι ενώ υπάρχουν ζημιές σε πολλά άλλα στον Αγιο Στέφανο και στις Αφίδνες στην πλειοψηφία τους εξοχικά.

Πυρκαγιές σε Εύβοια και Κεφαλλονιά

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Μουρτερή,  στην Κύμη Ευβοίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν αυτήν την ώρα 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.
Παράλληλα, πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και σε δασική έκταση στην περιοχή Καμπιτσάτα της Κεφαλλονιάς. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 17 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 10 εθελοντές, 2 οχήματα ΟΤΑ και ένα αεροσκάφος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου