Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Καμίνι η Ελλάδα



Ο Αύγουστος φτάνει στο τέλος του, αλλά η αφόρητη ζέστη επιμένει. Από την Πέμπτη νέο κύμα καύσωνα πλήττει τη χώρα, με τον υδράργυρο να χτυπάει και πάλι «κόκκινο», με υψηλές θερμοκρασίες που μέσα στην Κυριακή θα αγγίξουν κατά τόπους και τους 41 βαθμούς Κελσίου.


Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη θα σημειωθεί αισθητή μείωση.

Υψηλότερες θερμοκρασίες θα παρατηρηθούν σε Αττική, Θεσσαλία και Πελοπόννησο. Στο λεκανοπέδιο Αττικής, το θερμόμετρο θα φτάσει το μεσημέρι ακόμη και τους 41 βαθμούς Κελσίου στις περιοχές της Δυτικής Αττικής και των Νοτίων προαστίων. Στη Θεσσαλία, υψηλότερες θερμοκρασίες θα παρατηρηθούν σε Λάρισα και Καρδίτσα, ενώ στην Πελοπόννησο, «κόκκινο» θα «χτυπήσει» το θερμόμετρο σε Άργος, Ναύπλιο, Λακωνία, Κρανίδι και Λεωνίδιο.

Ακούστε τι δήλωσε ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός στη zougla.gr:

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός αναμένεται αίθριος και ζεστός, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα και να αναμένεται να φτάσει στις περισσότερες ηπειρώτικες περιοχές τους 40 και πιθανώς κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι έξι μποφόρ στο Αιγαίο.

Μακεδονία, Θράκη 
Ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί από 2 έως 4 μποφόρ. Πρόσκαιρα στα ανατολικά το απόγευμα οι θα πνέουν νότιων διευθύνσεων από 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 39 και πιθανώς κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου. 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος 

Ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί από 2 έως 4 μποφόρ και στα νότια τοπικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές και το Ιόνιο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος 
Ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί από 3 έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια την ημέρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 40 και πιθανώς κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου. 

Κυκλάδες, Κρήτη 
Ο καιρός αναμένεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις από 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 
Ο καιρός αναμένεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις από 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου. 

(Εικόνα από δορυφόρο, το απόγευμα του Σαββάτου)

Τοπικές προγνώσεις 
Αττική 
Ο καιρός αναμένεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί από 3 έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές αναμένεται 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη 
Ο καιρός αναμένεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί από 2 έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 39 βαθμούς Κελσίου. 


http://www.zougla.gr/greece/article/kamini-i-elada-589633


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου