Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΟΗΕ σε Δένδια: "Συλλάβετε τους υποκινητές των ρατσιστικών επιθέσεων". (Ανέκδοτο; Αφού οι ΧΑ υπακούουν στην Ασφάλεια και την ΕΥΠ)!


Τι ζήτησε από την κυβέρνηση η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Δημοσίας Τάξης, Νίκο Δένδια.
Τη σύλληψη των υποκινητών των ρατσιστικών επιθέσεων στην Ελλάδα, ζήτησε από την κυβέρνηση εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
Το αίτημα υπεβλήθη από τον περιφερειακό αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας, Laurens Jolles κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε την Πέμπτη με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης.
Βασικό θέμα της συζήτησης τους αποτέλεσε η έξαρση των κρουσμάτων ρατσιστικών επιθέσεων από ομάδες ακροδεξιών που παρατηρείται τον τελευταίο χρόνο στην Ελλάδα.
Ο Laurens Jolles επισήμανε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης ότι το φαινόμενο έχει λάβει εξαιρετικά ανησυχητικές διαστάσεις καθώς, από ό,τι φαίνεται, οι επιθέσεις διεξάγονται με συστηματικό και συντονισμένο τρόπο, από ομάδες και άτομα που ισχυρίζονται ότι δρουν προς το συμφέρον της δημόσιας ασφάλειας, ενώ στην πραγματικότητα απειλούν τη δημοκρατική ομαλότητα και τους θεσμούς της χώρας.
Ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες συζήτησε με τον Υπουργό την ανάγκη λήψης μέτρων για να αντιμετωπιστεί η αύξηση της βίας με ρατσιστικά κίνητρα, ζητώντας: Να προστατευτούν τα θύματα και να διωχθούν ποινικά τόσο οι θύτες της βίας όσο και οι υποκινητές της.
Πηγή και φωτογραφία: Pheme.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου