Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Μ-ΛΚΚΕ: Όχι στην ιδιοτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας.


 


Η συγκυβέρνηση της υποτελείας και της χρεοκοπίας αφού πέταξε από πάνω της τον ψεύτικο μανδύα της επαναδιαπραγμάτευσης, εμφανίζεται αυτό που πραγματικά είναι. Πιστός συνεχιστής της πολιτικής των μνημονίων και υπηρέτης των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών και  της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας.



Εν μέσω διαρροών και διαδοχικών συναντήσεων, της κυβερνητικής τρόικας, για την σαρωτική επίθεση με μέτρα ύψους 3+11,5 δις που ετοιμάζει να φορτώσει στον λαό, για να «κλειδώσει» η παραμονή της χώρας στο ευρώ, προέκυψε, εν μία νυκτί, η εκποίηση της Αγροτικής Τράπεζας και η χαριστική παράδοση της στην Τράπεζα Πειραιώς. Μια συναλλαγή που έχει έντονα την οσμή ενός νέου σκανδάλου, από αυτά που είναι σύμφυτα με το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα.

Η ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας η οποία είχε δρομολογηθεί από το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων και ήταν ρητή επιταγή της Τρόικας και των ιμπεριαλιστών, είναι η αρχή ευρύτερων εξελίξεων στο τραπεζικό κλάδο, αλλά και η αφετηρία των λεγόμενων διαρθρωτικών μέτρων, με την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας, το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ, το κλείσιμο δημόσιων υπηρεσιών, την απόλυση 150.000 εργαζομένων από το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, την συρρίκνωση των δημοσίων δαπανών για παιδεία, υγεία, ασφάλιση, πρόνοια. Μέτρα που θα συνοδευτούν με νέα επίθεση στους μισθούς, στις συντάξεις και στα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα.

Η ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας που έγινε με το σπάσιμο της σε «καλή» τράπεζα, η οποία μεταφέρεται στην Τράπεζα Πειραιώς και μάλιστα «επιδοτείται» με 7 δις από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και σε «κακή» τράπεζα που παραμένει στο κράτος, φορτώνει με νέα χρέη τον ελληνικό λαό και παραδίδει το «φιλέτο» στο αδηφάγο χρηματιστικό κεφάλαιο.
Παράλληλα με το σύνολο σχεδόν της αγροτικής γης να είναι υποθηκευμένο στην ΑΤΕ, την αγροτική παραγωγή να είναι άμεσα εξαρτημένη με τις χρηματοδοτήσεις από την τράπεζα, η Τράπεζα Πειραιώς γίνεται καθοριστικός παράγοντας της αγροτικής οικονομίας της χώρας, ενώ οι θυγατρικές επιχειρήσεις της ΑΤΕ (Δωδώνη, ΣΕΚΑΠ, ΕΒΖ κλπ) οδηγούνται σε ξεπούλημα, διαμέσου του περιβόητου Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Παράλληλα, πάνω από τους μικρομεσαίους αγρότες, τις αγροτικές, κτηνοτροφικές, ιχθυαλιευτικές κλπ επιχειρήσεις, και τις συνεταιριστικές οργανώσεις επικρέμεται η δαμόκλειος σπάθη της κατάσχεσης των υποθηκευμένων περιουσιών τους, του λουκέτου και των απολύσεων των εργαζομένων σε αυτές, ενώ για τους υπαλλήλους της ΑΤΕ, τίθεται άμεσα εκβιαστικά το δίλλημα είτε της απόλυσης είτε της μεταφοράς με ατομικές συμβάσεις «γαλέρας» στην Τράπεζα Πειραιώς, χωρίς βέβαια να αποκλείεται και ο μονόδρομος της απόλυσης χωρίς επιλογή.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει τα σχέδια της κυβερνητικής τρόικας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και καλεί στην συγκρότηση ενός πλατιού αγωνιστικού μετώπου για την απόκρουση του ξεπουλήματος της ΑΤΕ και την ανατροπή αυτής της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.
√         Ενάντια στην πολιτική των μνημονίων
√         Για να φύγει η τρόικα από τη χώρα
√         Για την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΔΝΤ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου