Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Βόλος: Στους δρόμους οι συνταξιούχοι




Κινητοποίηση για την κατάσταση που επικρατεί στα φάρμακα πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας συνταξιούχοι του Νομού Μαγνησίας, έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στον Βόλο, καταθέτοντας μάλιστα υπόμνημα για τον λόγο αυτό.


Νωρίτερα παραχωρήθηκε από εκπροσώπους των συνταξιουχικών ταμείων συνέντευξη Τύπου, όπου σημειώθηκε -μεταξύ άλλων- πως η ζωή των εργαζομένων και των συνταξιούχων έχει μπει στην προκρούστεια κλίνη των κερδών και της ασυδοσίας των μονοπωλίων των φαρμάκων για να έχουν κέρδη, ενώ έκαναν λόγο για σχέδιο εξόντωσης των συνταξιούχων και όχι μόνο, από την πλευρά της κυβέρνησης, τονίζοντας την ανάγκη να αμυνθούν όλοι μαζί, καθώς απειλείται η ζωή όχι μόνο η δική τους αλλά ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

Τέλος, οι συνταξιούχοι ζητούν την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων, των κέντρων Υγείας και των ιδρυμάτων πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά και να επιστρέψει το κράτος τα αποθεματικά που χάθηκαν από το πρόσφατο «κούρεμα». Επίσης, ζητούν κρατική χρηματοδότηση για δωρεάν διάθεση των ειδικών φαρμάκων και των φαρμάκων για τις συνοδούς νόσους και τη δωρεάν διάθεση των φαρμάκων με προτεραιότητα στους ανέργους και ανασφάλιστους Έλληνες.

Να σημειωθεί πως την Τρίτη, στις 19.00 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην πλατεία Πανεπιστημίου στον Βόλο, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να τους στηρίξει στον αγώνα που δίνουν.

Πηγή: e-volos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου