Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Βάφτισαν διαθεσιμότητα την εφεδρεία Τι προβλέπει το νέο μοντέλο για να μην είναι οριζόντιο το μέτρο, αλλά και να ικανοποιηθεί η μνημονιακή δέσμευση



 


Νέο μοντέλο εργασιακής εφεδρείας αναζητούν στην κυβέρνηση προκειμένου να καμφθούν οι ενστάσεις των κυβερνητικών εταίρων, κυρίως της ΔΗΜΑΡ, που χαρακτηρίζουν αντισυνταγματικές και μη αποδοτικές τις διαδικασίες που υιοθετήθηκαν κατά την πρώτη εφαρμογή του μέτρου.
Επίορκοι υπάλληλοι, οι μετεξεταστέοι των τεστ αξιολόγησης που αναμένεται να εφαρμοστούν στο Δημόσιο, το πλεονάζον προσωπικό των υπό συγχώνευση ή κατάργηση φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και όσοι βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση θα βρεθούν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην πρώτη γραμμή για υπαγωγή σε ένα καθεστώς διαθεσιμότητας - όπως πλέον συζητείται να ονομάζεται η νέα μορφή εφεδρείας.
Αυτά τα εναλλακτικά σενάρια τέθηκαν στο τραπέζι κατά τη χθεσινή δίωρη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη. «Δεν πρέπει να μείνουμε στις λέξεις που μας χωρίζουν, αλλά στις διαδικασίες που μας ενώνουν», ήταν το στίγμα που δόθηκε μετά τη συνάντηση, κατά την οποία κατέστη σαφές πως πρέπει να βρεθεί η φόρμουλα ώστε να μην επαναληφθεί το οριζόντιο μέτρο της εφεδρείας, αλλά παράλληλα να ικανοποιηθεί η μνημονιακή δέσμευση για αποχώρηση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του 2015. Εως το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχουν αποχωρήσει συνολικά 15.000 υπάλληλοι.
Στο νέο μοντέλο διαθεσιμότητας που εξετάζεται, θα προβλέπεται - σύμφωνα με τις πληροφορίες - πως οι υπάλληλοι που θα υπαχθούν σε αυτό θα λαμβάνουν για ένα έτος τα τρία τέταρτα των βασικών αποδοχών τους. Υπό συζήτηση είναι το ενδεχόμενο για ορισμένες κατηγορίες, όπως για παράδειγμα για όσους υπολείπονται ορισμένα χρόνια για τη σύνταξη, η διαθεσιμότητα να έχει μεγαλύτερη διάρκεια - δεν αποκλείεται δηλαδή ανάλογα με τις δημοσιονομικές εκτιμήσεις να παραμένουν στο καθεστώς αυτό και για διάστημα έως τρία έτη.
Πάντως ειλημμένη φαίνεται να είναι η απόφαση της κυβέρνησης πως δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα θα αποτελέσουν την πρώτη δεξαμενή. Η διαδικασία αυτή συνδυάζεται με την επιτάχυνση στην εκδίκαση των υποθέσεων διαφθοράς ώστε όσοι κριθούν οριστικά επίορκοι να τεθούν άμεσα σε διαθεσιμότητα.
Το ίδιο καθεστώς θα ισχύσει και για όσους κριθούν ανεπαρκείς στο πλαίσιο της αξιολόγησης του προσωπικού στο Δημόσιο. «Προχωρούμε σε αξιολόγηση δομών και προσωπικού και σε εξορθολογισμό δημόσιων φορέων για να αξιοποιήσουμε τους άξιους υπαλλήλους», ανέφερε χαρακτηριστικά και χθεσινή κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται οι δημόσιοι υπάλληλοι Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης να περάσουν από εξετάσεις, που θα περιλαμβάνουν τεστ πολλαπλών επιλογών με ερωτήσεις γενικών γνώσεων και αντίληψης, ενώ για τα υψηλόβαθμα στελέχη θα προβλεφθούν πιθανότατα και ερωτήσεις κρίσεως. Για τους υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, που δεν αποκλείεται να αποτελέσουν τη βασική πηγή για υπαγωγή σε διαθεσιμότητα, θα ληφθούν υπόψη προσόντα όπως προϋπηρεσία, εμπειρία και κοινωνικές ιδιότητες (οικογενειακή κατάσταση, ύπαρξη τέκνων κ.ά.).
Η αξιολόγηση θα συνοδευτεί και από μετακινήσεις υπαλλήλων προκειμένου όσοι πάρουν υψηλότερη βαθμολογία σε σχέση με εργαζόμενους ίδιων ειδικοτήτων και καθηκόντων, που απασχολούνται όμως σε άλλες υπηρεσίες, να παραμείνουν στο Δημόσιο και να τεθούν σε διαθεσιμότητα αυτοί με χαμηλότερο βαθμό στα τεστ.
Στο στόχαστρο της διαθεσιμότητας θα βρεθούν και οι εργαζόμενοι στους υπό κατάργηση και συγχώνευση φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Σε περίπτωση που η τρόικα συναινέσει ώστε η μετακίνησή τους στον στενό δημόσιο τομέα να μη θεωρείται νέα πρόσληψη, τότε το πλεονάζον προσωπικό θα συμπεριληφθεί επίσης στις διαδικασίες αξιολόγησης και θα βαθμολογηθεί μαζί με τους λοιπούς δημοσίους υπαλλήλους ως προς την υπαγωγή τους, ή μη, σε διαθεσιμότητα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου