Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Τι έγινε το Φεστιβάλ της ΚΝΕ;


φωτ. οδοφρ.
 

Τα ύστερα του κόσμου... Στο 38ο φεστιβάλ της ΚΝΕ θα εμφανιστούν τα "χιπ χοπ" συγκροτήματα Going Τhrough και ΝΕΒΜΑ. Δεν πρόκειται για φάρσα, κακοήθεια ή προβοκάτσια. Η είδηση επιβεβαιώνεται και από τον "Ριζοσπάστη". Σε ένα φεστιβάλ που κουβαλάει όλη την ιστορία του ΚΚΕ που έχει συνδεθεί με αγώνες και καλλιτέχνες οι κνίτες της νέας εποχής θα ακούσουν στίχους από γνωστές ποπ επιτυχίες "επιπέδου", όπως το "γυναίκες τριγύρω πολλές παρά πολλές αλλά ποτέ δεν είναι αρκετές" ή το "μαζί μου ασχολείσαι πόσο μ***ς είσαι" καθώς και το "αμιγώς" πολιτικό "καλημέρα Ελλάδα".

Τα δύο συγκροτήματα είναι μιμητές της αμερικάνικης αντίστοιχης σκηνής, υπέρμαχοι ενός συστήματος στο οποίο ο "άντρας" θέλει "αμάξια και λεφτά" για να κατακτήσει την καλλίγραμμη νεαρή, την οποία φυσικά αλλάζει σαν τα πουκάμισα και πουλάει νταηλίκι... Αν πρόκειται για προσπάθεια του ΚΚΕ να πιάσει τον παλμό της νεολαίας, είναι μάλλον αποτυχημένη... όπως και γενικά τα αντανακλαστικά του στους παλμούς της κοινωνίας.
Αν πάλι αποφάσισε να αλλάξει ο χαρακτήρας του Φεστιβάλ και να μην αποτελεί πια πολιτιστικό και πολιτικό γεγονός, αλλά εμπορική διοργάνωση, τότε μάλλον αξιολογεί τις προτεραιότητές του...
Α.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου