Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Οργή ιατρών για την εγκύκλιο Λυκουρέντζου



Τραγική είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται στο Νοσοκομείο Κομοτηνής με τις ελλείψεις σε προσωπικό να είναι σοβαρότατες και όπως αναφέρουν οι γιατροί: «η κατάσταση είναι απολύτως ενδεικτική για όσα θα συμβούν σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας μετά την εφαρμογή της εγκυκλίου Λυκουρέντζου, με την οποία καλούνται οι Διοικητές να προσαρμόσουν τα προγράμματα εφημέρευσης στα ελλειπή κονδύλια που έχουν διατεθεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των γιατρών:



Στο Νοσοκομείο Κομοτηνής ο Διοικητής:

• Αφήνει χωρίς ούτε έναν εφημερεύοντα για πολλές ημέρες του μήνα βασικά τμήματα του Νοσοκομείου όπως το Παθολογικό, το Καρδιολογικό, το Μαιευτικό-Γυναικολογικό, το Αναισθησιολογικό, το Ακτινολογικό!

• Περιορίζει τους εφημερεύοντες χειρουργικών τμημάτων με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η διενέργεια οποιασδήποτε επείγουσας χειρουργικής επέμβασης.

• Περιορίζει κατά 50% τους εφημερεύοντες των Κέντρων Υγείας.

• Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών εφημερεύουν πλέον μόνον 2 ειδικευόμενοι ή αγροτικοί γιατροί για παθολογικά ή χειρουργικά περιστατικά, ενώ το πρόγραμμα των προηγούμενων μηνών περιλάμβανε επιπλέον ειδικευμένο γιατρό για τα παθολογικά περιστατικά και εφημερεύοντες για καρδιολογικά και παιδιατρικά περιστατικά που στο νέο πρόγραμμα εξαφανίσθηκαν. Και αυτό παρά την νομοθεσία που προβλέπει υποδοχή και διακίνηση των επειγόντων περιστατικών από έμπειρους γιατρούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων.

«Σχετικά με την πρόσφατη δήλωση του υπουργού Υγείας κ. Λυκουρέντζου ότι μέχρι τις 15 Αυγούστου θα έχουν αποπληρωθεί οι εφημερίες του 2ου τριμήνου του 2012 είμαστε βέβαιοι πως -εκτός όλων των άλλων- ο υπουργός έχει άγνοια και της διαδικασίας καταβολής των εφημεριών που θεσμοθέτησε ο προκάτοχός του και ο ίδιος επιμένει να διατηρεί, παρά την αναλυτική ενημέρωση που του παρείχε η ΟΕΝΓΕ, εξηγώντας την ανάγκη να επανέλθει σε ισχύ η διαδικασία που υπήρχε μέχρι τέλους του 2011 και με την οποία οι γιατροί εξοφλούνταν τις δεδουλευμένες εφημερίες στις 27 του επόμενου μήνα.
Ούτως ή άλλως μένουν μόλις 11 μέρες μέχρι την 15η Αυγούστου και τότε θα φανεί η αξιοπιστία των δεσμεύσεων του κ. Λυκουρέντζου», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου