Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ: Οι συγγενείς δεν ξέρουν κατά πού πέφτει το γραφείο τους!


Δεν ξέρουν κατά πού πέφτει το γραφείο τους!
Την ώρα που η γενική γραμματεία της κυβέρνησης ανακοίνωνε ότι θα αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία θα θεσμοθετείται η απαγόρευση προσλήψεων συγγενών μέχρι και δεύτερου βαθμού, αποκαλυπτόταν στη Βουλή ότι πολλοί βουλευτές έχουν διορίσει στα γραφεία τους, είτε ως επιστημονικούς συνεργάτες, είτε ως... γραμματείς, είτε ως απλούς συνεργάτες τις... συζύγους τους.
Σύμφωνα με τον «ΒΗΜΑτοδότη», την αποκάλυψη έκαναν στη Βουλή δύο πρώην υπουργοί του ΠαΣοΚ, οι οποίοι, για ευνόητους λόγους, θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, αλλά θα καταθέσουν, όπως είπαν, τα στοιχεία αυτά στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.
Τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά. Υπάρχουν βουλευτές, κυρίως δικηγόροι, που διόρισαν τον γιο τους ή κάποιο συγγενή τους ως επιστημονικό συνεργάτη και παράλληλα στο δικηγορικό τους γραφείο (προφανώς για να κάνει την άσκησή του). Ορισμένες σύζυγοι βουλευτών εργάζονται σήμερα σε πολιτικά γραφεία που ούτε οι ίδιες γνωρίζουν πού είναι ο χώρος εργασίας τους, αφού δεν εμφανίζονται ποτέ στα γραφεία των βουλευτών συζύγων τους ή μάλλον κάνουν την εμφάνισή τους σε προεκλογικούς περιόδους.
Τέλος, υπάρχει μία ομάδα βουλευτών οι οποίοι έχουν αποσπάσει στα γραφεία τους τις/τους συζύγους τους, που είχαν οργανική θέση στο Δημόσιο.
Ξεχωριστή περίπτωση, σύμφωνα πάντα με τον «ΒΗΜΑτοδότη», αποτελεί η, επί 28 έτη, σύζυγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής κ. Ν. Μιχαλολιάκου, η οποία εξελέγη βουλευτής Β΄Αθηνών, εξακολουθεί να βρίσκεται με τον σύζυγό της στο πολιτικό του γραφείο και μοιράζονται τα πάντα: βουλευτικά αυτοκίνητα, φρουρά, γραφείο, τηλέφωνα, γραμματειακή υποστήριξη κτλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου