Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Πνίγηκε η επιμήκυνση


«Η θρυλούμενη επιμήκυνση και επαναδιαπραγμάτευση πνίγηκαν στα 'κύματα συμπάθειας' της κυρίας Μέρκελ προς τον 'δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό», ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από την ολοκλήρωση της συνάντησης Μέρκελ - Σαμαρά στο Βερολίνο.

ΣΥΡΙΖΑ: Πνίγηκε η επιμήκυνση
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, τίποτα το νέο δεν προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο, κ. Μέρκελ.
«Μάταια ο ελληνικός λαός περίμενε να ακούσει κάτι που να θυμίζει την έννοια της επαναδιαπραγμάτευσης από τα χείλη του πρωθυπουργού. Αντ' αυτού, επαναλήφθηκαν για άλλη μια φορά όρκοι πίστης στην απαρέγκλιτη εφαρμογή της αποτυχημένης και κοινωνικά καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής, και ιδιαίτερα στην επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου της χώρας χάριν των δανειστών».
Τονίζει, επίσης, πως «η θρυλούμενη επιμήκυνση και επαναδιαπραγμάτευση πνίγηκαν στα «κύματα συμπάθειας» της κ. Μέρκελ προς τον «δοκιμαζόμενο» ελληνικό λαό, αλλά και την αναμονή της Έκθεσης της Τρόικα. Ο κ. Σαμαράς, απλώς, δήλωσε «υπερήφανα και αξιόπιστα» την υποταγή του στη γερμανική ακαμψία που διαλύει μέσω των ακραίων αντικοινωνικών νεοφιλελευθέρων πολιτικών την Ελλάδα, αποδομώντας συνολικά και την Ευρώπη».
Η ανακοίνωση καταλήγει πως ο «πρωθυπουργός τα δίνει όλα και δεν παίρνει τίποτα. Κανείς δεν τον έχει εξουσιοδοτήσει για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Δεν υπάρχει προοπτική ανάπτυξης και εξόδου της χώρας από την κρίση όσο εξακολουθεί να εφαρμόζεται η μνημονιακή πολιτική για αυτό και πρέπει να ανατραπεί το συντομότερο δυνατό».
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Ξέχασε την επαναδιαπραγμάτευση
«Ο κ. Σαμαράς εξελέγη με τη σημαία της επαναδιαπραγμάτευσης, την ξέχασε αμέσως μετά. Την αντικατέστησε με την επιμήκυνση, πήγε σήμερα στην κα Μέρκελ με «δωράκι» τη διευθέτηση των χρεών της Siemens και ξέχασε την επιμήκυνση», σχολίασε ο γραμματέας της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Μαρκόπουλος.

«Αραγε μια ώρα μέσα τι συζητούσαν; Μόνο για την έκθεση της τρόικας που περιμένουνε; Η μήπως για το πωλητήριο των βραχονησίδων του Αιγαίου; Η μήπως για την εκποίηση της ελληνικής περιουσίας και του ορυκτού πλούτου της χώρας;», διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι η χώρα «δεν έχει τίποτε ποια να περιμένει από αυτή την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, του κ. Βενιζέλου και του κ. Κουβέλη», ανέφερε.
Χρυσή Αυγή: Τοκογλύφος η Μέρκελ
«Η Μέρκελ - σαν καλή τοκογλύφος - επανέλαβε πως μας έχουν δώσει πολλά λεφτά και θα πάρουν πίσω ακόμα περισσότερα. Ο κ. Σαμαράς δεν είπε λέξη για τους χιλιάδες Έλληνες που αυτοκτονούν και για το αίμα που έχει χυθεί προς χάριν του μνημονίου. Δεν είπε λέξη για το παράνομο και επαχθές χρέος, τη ληστρική πολιτική της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας, το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις. Για να λυθεί το ελληνικό πρόβλημα απαιτείται στιβαρή εθνική ηγεσία που θα διεκδικήσει δυναμικά τα δίκαια της Ελλάδος», σχολίασε η Χρυσή Αυγή για τη συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ.

ΚΚΕ: Αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους
Τις δεσμεύσεις για τις οποίες έκαναν λόγο οι Σαμαράς - Μέρκελ, ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να τις θεωρεί και δικές του, αναφέρει το ΚΚΕ.

«Έχει συμφέρον να ξεσηκωθεί, να προχωρήσει σε μεγάλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, να οργανωθεί διευρύνοντας τη συμμαχία του και να κάνει υπόθεσή του την αποδέσμευση από την ΕΕ και τη διαγραφή του χρέους με τον πλούτο που παράγει στην ιδιοκτησία του», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Περισσός μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου