Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ-- Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου. (Ο πολιτικός μπούλης που ισχυριζόταν στο STAR τρεις ώρες πριν την επίθεση στο ΙΡΑΚ, ότι επίθεση δε θα γίνει. Τόσο αναλυτής ... ο ανάλατος)! -


φωτ. Οδοφρ. 


Τρία είναι κυρίως τα επιχειρήματα του αντι-μνημονιακού (αλλά ελάχιστα συνετού) μετώπου.
Με τον λογιστικό έλεγχο θα αποδειχθεί πως το χρέος είναι επαχθές. Διεθνώς όμως, με κλασσικό παράδειγμα τον Ισημερινό, επαχθές μπορεί να κηρυχθεί ένα χρέος ΜΟΝΟ αν συνομολογήθηκε αντιδημοκρατικά από δικατορικά καθεστώτα και με στόχο την καταπίεση του λαού.

- Στην περίπτωσή μας το χρέος δημιουργήθηκε επί δημοκρατίας, με αποκλειστικό σχεδόν σκοπό την αύξηση κυρίως των παροχών προς τους πολίτες.
Δεν είναι ακριβές επίσης πως τα έσοδα της χώρας αρκούν για όλες τις εσωτερικές μας ανάγκες και πως τα δανεικά πηγαίνουν μόνο για εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους. Δυστυχώς, ακόμη κι αν μηδενισθεί συνολικά το χρέος, η χώρα χρειάζεται να συνεχίσει να δανείζεται. Για τις βιοποριστικές της ανάγκες. Τρανό παράδειγμα η δόση των 5,2 δισ που θα εκταμιευόταν χθές. Δόθηκαν μόνο 4 δισ. Που αφορούν εξυπηρέτηση του χρέους. Τα υπόλοιπα 1,2 δισ - που παρακρατήθηκαν - ήσαν για τις εσωτερικές μας ανάγκες. Σε ετήσια βάση το ποσό αυτό είναι περίπου γύρω στις 7 δισ. Που θα βρεθούν; Περικοπές λοιπόν σε εισαγωγές καυσίμων, φαρμάκων και τροφίμων. Εφιαλτικές προοπτικές δηλ.
Και τέλος, είναι εξωπραγματικό να ακούγεται πως λαικά κινήματα στην Ευρώπη θα πιέσουν για αλλαγή πολιτικής. Τα μόνα μέχρι στιγμής σοβαρά κινήματα που υπάρχουν είναι αυτά που καθυβρίζουν την Ελλάδα και πιέζουν για την αποπομπή της από την Ευρώπη. Κόμματα και διανοούμενοι που ισχυρίζονται πολλά από τα παραπάνω οφείλουν να πούν την αλήθεια στον παραπλανημένο κόσμο.
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου