Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Ο ΟΟΣΑ ανέλαβε τη λύση προβλημάτων ανταγωνισμού της ελληνικής αγοράς. Τoυς πληρώνουμε για να μας εκπορνεύσουν!!!-



Τεχνικό κλιμάκιο του ΟΟΣΑ έχει αναλάβει το «φροντιστήριο» των υπαλλήλων της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αλλά και υπαλλήλων του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για να αντιμετωπιστούν οριζόντια όλα τα θέματα που θέτουν εμπόδιο στη λειτουργία του ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά.-


Με σχετική απόφαση του υπουργείου ανατέθηκε στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης η υλοποίηση του έργου: «Εντοπισμός κανονιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό σε συγκριμένους τομείς της ελληνικής οικονομίας και προτάσεις για την άρση τους», με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσής του το τέλος του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι τη συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει δουλέψει ο ΟΟΣΑ σε χώρες όπως η Αυστραλία και το Μεξικό με θετικό αποτέλεσμα στην πτωτική πορεία των τιμών, όπως είχε αναφέρει, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στ.
Κομνηνός.

Τα στελέχη του ΟΟΣΑ θα ασχοληθούν με τη συλλογή και κατανόηση του σχετικού νομοθετικού και ρυθμιστικού πλαισίου της χώρας μας.

Θα κάνουν ποιοτική ανάλυση του αποτυπωμένου σχετικού νομοθετικού και ρυθμιστικού πλαισίου για την ανίχνευση σημείων που ενδεχομένως δημιουργούν εμπόδια ανταγωνιστικότητας και θα επιλέξουν τα σημεία που χρήζουν περαιτέρω ανάλυσης.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, το φθινόπωρο θα γίνει η ανάλυση των σημείων εκείνων του νομοθετικού και ρυθμιστικού πλαισίου που δημιουργούν εμπόδια ανταγωνιστικότητας, θα αξιολογηθούν τα προβλήματα (π.χ. δημιουργία δυσκολιών εισόδου στην αγορά) και θα γίνουν εναλλακτικές προτάσεις για την αντιμετώπισή τους, ενώ τέλος θα δοθεί καθοδήγηση και τεχνογνωσία στους φορείς που θα κληθούν να εφαρμόσουν τη μεθοδολογία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην απόφαση του υπουργείου, η ολοκλήρωση της ανάλυσης και η παρουσίαση των προτάσεων θα πραγματοποιηθεί σε 6 έως 7 μήνες, ενώ η συνολική ανάπτυξη του έργου εκτιμάται στους 10 μήνες.

Σε ό,τι αφορά στην αμοιβή του ΟΟΣΑ, ανέρχεται στο ύψος των 936.468 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α ή οποιουδήποτε άλλου φόρου ή κράτησης, αλλά η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου