Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΟΛΟΙ MEGA





Όπως λέει το παλιό, γνωστό και επίκαιρο κινέζικο ρητό, μία φωτογραφία - χίλιες λέξεις. Η αλήθεια είναι ότι αν εστιάσεις στην παραπάνω φωτογραφία (συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την προπαγάνδα του σταθμού στις 16/5/2012), όπου μερικοί άντρες της ελληνικής αστυνομίας προστατεύουν τις εγκαταστάσεις του megaλου καναλιού στη Μεσογείων, χίλιες λέξεις δεν φτάνουν.



Μπορείς, άνετα, να γράψεις βιβλίο για τον κρατικό ρόλο που έχει διαδραματίσει, εδώ και δεκαετίες, το κανάλι του Μπόμπολα, του Ψυχάρη και του Βαρδινογιάννη, καθώς και για την καθημερινή μανιώδη προσπάθεια που κάνει για να υπερασπίσει με πάθος τα συμφέροντα των ιδιοκτητών του.

Από τότε που η Ελλάδα ένιωσε στο πετσί της τις τοκογλυφικές δαγκάνες του ΔΝΤ, η συγκεκριμένη τηλεοπτική συχνότητα έχει δώσει ένα ρεσιταλ προπαγάνδας για να πείσει τους, ολοένα και λιγότερους, τηλεθεατές της ότι η κυβέρνηση έπραξε σωστά. Οι πιο προβεβλημένοι ιεροεξεταστές και τηλεδικαστές απειλούν, εκβιάζουν, τρομοκρατούν και καλύπτουν ολοκληρωτικά τις πολιτικές λιτότητας που έχουν οδηγήσει αρκετούς συνανθρώπους μας στην αυτοκτονία και κάποια εκατομμύρια εξ αυτών στην ανεργία, την ανέχεια και την φτώχεια. Το ρεπορτόριο τους καλύπτει όλα τα γούστα.

Διαστρεβλώνουν ειδήσεις, παραποιούν δηλώσεις, υποβαθμίζουν ανθρώπινες ζωές και φιμώνουν όσους/όσες έχουν αντίθετη άποψη. Στα δύσκολα, μετατρέπουνε συγκεντρώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων σε "μία συγκέντρωση με 20 χιλιάδες κόσμο", βάζουν παλιότερα βίντεο σε φρέσκες ειδήσεις και μεταφράζουν λάθος τις δηλώσεις ξένων υπουργών. Τα πάντα επιτρέπονται για να συνεχίσουν τα ίδια άτομα να ελέγχουν ολόκληρη τη χώρα χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Το στρατόπεδο των από κάτω έχει καταλάβει ότι δεν έχει νόημα να αλλάξει κάτι στην Ελλάδα χωρίς πρώτα να αποδωθούν ευθύνες σε αυτούς που μας έφτασαν σε αυτά τα χάλια. Τα ποσοστά των εκλογών χάνουν το (όποιο) νόημα τους όταν βουλευτές όλων των κομμάτων τρέχουν να καταθέσουν τα σέβη τους στα μαγαζιά των διαπλεκόμενων νταβατζήδων. Είναι καθήκον όλων των αγωνιζόμενων πολιτών να καταστρέψουν τους βασικούς πυλώνες που στήριξαν το φάντασμα της δημοκρατίας και καταδίκασαν έναν ολόκληρο λαό στην απόγνωση. Μόνο τότε θα μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες και μόνο τότε θα αποκτήσει νόημα η έννοια της δικαιοσύνης.

ΥΓ: Η φωτογραφία αποκαλύπτει και κάτι ακόμα. Το κράτος χρειάζεται και έχει ανάγκη τα μέλη και τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής για να τους ρίξει στη μάχη εναντίον του εξεγερμένου λαού. Στην προκειμένη περίπτωση βλέπουμε χρυσαυγίτες με στολή να φυλάνε το κανάλι των εκδοτών. Των ίδιων εκδοτών που υποτίθεται ότι καταγέλλουν οι ναζί για τις πρακτικές τους.
(ΠΗΓΗ : Imf fuck off )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου