Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Kαι όμως δεν κατάλαβε κανένας τους το έγκλημα


Πριν τρεις μήνες περίπου στην πρώτη δημοσκόπηση που είχε δείξει την χρυσή αυγή στο 3(+)% είχα γράψει ένα κείμενο για την ανάγκη της συγκρότησης των αντιφασιστικών δυνάμεων απέναντι στον επερχόμενο φασιστικό κίνδυνο.Ελάχιστο καιρό μετά τα ίδια τα γεγονότα απέδειξαν πως αργήσαμε πολύ.

Αγαπητέ ελληνικέ λαέ διέπραξες ένα θανάσιμο αμάρτημα για το παρόν και το μέλλον σου. Εσύ που αρέσκεσαι να βαυκαλίζεσαι για τους προγόνους σου, που η μνήμη σου κινείται στην ελίτ της επιλεκτικότητας, που μιλάς για αγώνες δικαίου ενώ δεν προσπάθησες να αλλάξεις αυτό που σου καταστρέφει την ζωή και την καθημερινότητα. Πλέον δεν υπάρχει γυρισμός. Ή αν υπάρχει οφείλει να κινηθεί μέσα από άμεσους και μαζικούς αγώνες. Άλλα και πάλι ξέχασες λαέ αυτό για το οποίο αισθάνεσαι αυτή την ψεύτικη και φαιδρή υπερηφάνεια, την ίδια σου την ιστορία.
Το πρωινό της 7ης του Μάη θα είναι λίγο διαφορετικό από όλα τα άλλα. Το κείμενο γράφεται την ώρα που επίσημα η Χ.Α. θα έχει 19 βουλευτές εντός του ελληνικού κοινοβουλίου, αριθμός που όχι απλά δεν σου επιτρέπει να την αγνοήσεις αλλά σου επιβάλλει να ασχοληθείς. Ας τα πάρουμε όμως λίγο εξ αρχής τα πράγματα και ας γίνει μια προσπάθεια σκιαγράφησης του πορτραίτου αυτών που έριξαν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της Χ.Α., όχι επειδή πρόσκεινται ιδεολογικά σ’ αυτήν, αλλά επειδή ήθελαν αυτό το «κάτι διαφορετικό». Δυστυχώς δεν μιλάμε πια με όρους «skinhead», «φασιστάκος», «ασπόνδυλο» κτλ, αλλά μιλάμε για τον γείτονα που βλέπουμε μαζί μπάλα, για τον συνάδελφο που χαβαλεδιάζουμε στο διάλλειμα, για τους συγγενείς που τους βλέπουμε σε οικογενειακά τραπέζια και επισκέψεις. Άτομα της καθημερινότητας μας που επειδή ήθελαν να «τιμωρήσουν» το πολιτικό σύστημα και τον δικομματισμό διάλεξαν τον δρόμο της στήριξης ενός μικρού κόμματος που δεν «το έχουμε δοκιμάσει και ποτέ για να δούμε τι μπορεί να κάνει».
Εδώ όμως σε αυτό ακριβώς το σημείο έγινε το μέγιστο λάθος. Αυτό που «αντιπροσωπεύει» η Χ.Α. έχει δοκιμαστεί και μάλιστα με οδυνηρές συνέπειες για την ίδια την Ελλάδα. Εκατοντάδες χιλιάδων Ελλήνων νεκροί κατά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, χιλιάδες εξόριστοι, βασανισμένοι και νεκροί επί χούντας χωρίς να θέτουμε την δεδομένη βία που δέχονταν οι Έλληνες μετανάστες του εξωτερικού από τις αντίστοιχες εθνικιστικές ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ. Εκ του αποτελέσματος φάνηκε πως ο λαός έχει ελάχιστη μνήμη ή καλύτερα έχει την μνήμη που τον βολεύει. Έγινε σήμερα ένα ολέθριο λάθος. Οδυνηρό. Οι νεοναζί από δω κι εφεξής δεν θα έχουν απλά μια σχετική κοινωνική νομιμοποίηση σε ορισμένα υποτιμημένα στενά του κέντρου. Θα έχουν δύναμη και φωνή στην ίδια την βουλή. Θα έχουν την δυνατότητα να κρίνουν αποφάσεις αλλά και την απόλυτη ελευθερία στον δρόμο. Ο Μιχαλολιάκος το είπε ξεκάθαρα: «και μέσα και έξω από την βουλή».
Απέναντι σε αυτή την ξεκάθαρη πρόκληση το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να είναι έτοιμο να κινηθεί συνολικά και χωρίς καμία αργοπορία. Απο τα έδρανα της βουλής, όπου τα αριστερά κόμματα δεν πρέπει να έρχονται καν σε διάλογο με τους νεοναζί, αλλά να τους φέρονται όπως τους αξίζει, δηλαδή ως συμμορία. Μέχρι και την γειτονιά μας όπου με κάθε ευκαιρία πρέπει να τους ξεμπροστιάζουμε και να δείχνουμε στον κόσμο ποιους έβαλε μέσα στην βουλή, για να συνειδητοποιήσει επιτέλους το έγκλημα που έκανε. Φτάσαμε στο όριο, η επόμενη μέρα ήρθε και μαζί της φέρνει και την στιγμή των αποφάσεων. Και το δίλλημα είναι, όπως μου είπε εύστοχα και ένας φίλος: «ελευθερία ή σιωπή;»
Υ.Γ. 1
εύχομαι μεσα από τα βάθη της ψυχής μου το «τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά να γίνει τρόπος ζωής. Και σε πολιτικό και σε πρακτικό επίπεδο.
Υ.Γ. 2
έφτασε η ώρα του ξεσκαρταρίσματος ή αλλιώς της πόλωσης. Κανένας οίκτος και ανοχή για τους εχθρούς της ελευθερίας μας.
Τ.Σ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου