Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα ζητούν έξι διευθυντές Κλινικών και οι δύο πρόεδροι των συλλόγων γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Λύση; Ψήφο ΑΡΙΣΤΕΡΑ!-



 
Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών, ζητούν έξι διευθυντές Κλινικών και οι δύο πρόεδροι των συλλόγων γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, μετά το πρόβλημα της περικοπής δαπανών για δεδουλευμένες εφημερίες.
Η κατάσταση οξύνθηκε στα μέσα της εβδομάδας μετά και την απόφαση του συλλόγου των ειδικευομένων ιατρών (με εξαίρεση δύο – τρεις κλινικές) να απέχουν και από τις εφημερίες, με σοβαρές επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών είτε στα Επείγοντα είτε στις κλινικές.
Η απόφαση του υπουργείου Υγείας, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ τον περασμένο Μάρτιο, προβλέπει μειωμένες δαπάνες για εφημερίες γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με αποτέλεσμα να μην επαρκούν οι πιστώσεις για δεδουλευμένες εφημερίες του Ιανουαρίου (μείωση 17%), του Φεβρουαρίου – Μαρτίου (μείωση 13%) ενώ κανονικά θα εξοφληθούν οι επιπλέον εφημερίες για την ίδια περίοδο, με το πρόγραμμα εφημεριών του Απριλίου να προβλέπει και νέες μειώσεις των δαπανών.
Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου