Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Οι καταδίκες των μελών της Χρυσής Αυγής




Για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, δικάζεται στις 14 Μαΐου 2012, μια εβδομάδα ακριβώς μετά τις βουλευτικές εκλογές, ο Ηλίας Κασιδιάρης, υπεύθυνος Τύπου της Χρυσής Αυγής και βουλευτής στο Υπόλοιπο Αττικής.



Ο κ. Κασιδιάρης κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι, με πρόθεση παρείχε συνδρομή σε 5 άγνωστους δράστες οι οποίοι ενεργώντας από κοινού πλησίασαν στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου τον παθόντα, καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών και αφού αρχικά του επιτέθηκαν με γκλομπ με χτυπήματα σε όλο του το σώμα, στη συνέχεια του κατέφεραν χτύπημα με μαχαίρι στο οπίσθιο τμήμα του δεξιού μηρού και απαίτησαν να τους παραδώσει την αστυνομική του ταυτότητα. Ο ίδιος αρνήθηκε αλλά οι δράστες του την αφαίρεσαν δια της βίας.

Ο κατηγορούμενος Ηλίας Κασιδιάρης, παρείχε στους δράστες το Ι.Χ. του, την πινακίδα του οποίου πρόλαβε και σημείωσε αυτόπτης μάρτυρας, καθηγήτρια του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου.

Σε δις ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία δύο αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας, τον Οκτώβριο του 1999 και 25 χρόνια κατά συγχώνευση για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας άλλων επτά αλλοδαπών, με πλήρη καταλογισμό, καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία (4-3) ο Παντελής Kαζάκος, ενώ ο 23χρονος Απόστολος Αποστόλου, που κατηγορούνταν για συνέργεια απαλλάχθηκε και καταδικάστηκε μόνο για κατοχή ναρκωτικών και φυσιγγίων σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών.

http://www.zougla.gr/greece/article/i-katadikes-ton-melon-tis-xrisis-avgis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου