Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Στοιχεία-σοκ για την «Ομάδα των Βιομηχάνων» και «γαλάζιων κουμπάρων» - Ξύπνα μαλάκα νεοδημοκράητη!!!



ηΜιλώντας στη zougla.gr o δημοσιογράφος, κ. Νίκος Ηλιάδης, αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη», περιέγραψε το «δρομολόγιο» το οποίο ακολουθήθηκε από τις αρχές της δεκαετίας του 80’ μέχρι και το 2004 από ομάδα συγκεκριμένων στελεχών της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και ο υποψήφιος βουλευτής, κ. Δημήτρης Πανοζάχος βασικός μέτοχος της εταιρίας «Ορθολογισμός».
Βάσει όσων αποκάλυψε στην εκπομπή του zougla radio «Cosa Nostra» ο γνωστός δημοσιογράφος, η λογιστική εταιρεία του κ. Πανοζάχου σημείωσε ραγδαία αύξηση του πελατολόγιού της από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της χώρας ο κ. Κώστας Καραμανλής. Αρχικά, ανέφερε, συνεβλήθη με το Δήμο Θεσσαλονίκης (επί δημαρχίας κ. Παπαγεωργόπουλου) εισπράττοντας 150.000 ευρώ ετησίως για «λογιστική υποστήριξη», παρά το γεγονός ότι ο Δήμος είχε ήδη λογιστήριο. Μάλιστα η εταιρεία του κ. Πανοζάχου ανέλαβε να εγκαταστήσει ένα διπλογραφικό σύστημα το οποίο εάν λειτουργούσε πλήρως θα εξασφάλιζε τη διαφάνεια τουλάχιστον σε ό, τι αφορά τη λογιστική διαχείριση των ζητημάτων του Δήμου.

Ωστόσο το συγκεκριμένο σύστημα δεν λειτούργησε ποτέ…
Δείτε το σχετικό απόσπασμα της εκπομπής:

Η ομάδα των Βιομηχάνων
 

Τόσο ο υποψήφιος της ΝΔ όσο και ο κουμπάρος του κ. Ανδρέας Λεούδης, υπήρξαν από τα Ιδρυτικά μέλη της περιβόητης «Ομάδας των Βιομηχάνων».
Από το ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» και «επικυρώθηκε» από την πρόσφατη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου προκύπτει ότι τα μέλη της ομάδας διοργάνωναν συγκεντρώσεις σε διάφορα μέρη της χώρας, σε χώρους συνεστιάσεων ή κατοικίες, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, προκειμένου να οργανωθούν και να αποφασίσουν τον τρόπο που θα κινηθούν.
Χαρακτηριστικό είναι ένα άλλο ρεπορτάζ, εκείνο της εφημερίδας «Ημερησία» που δημοσιεύθηκε το 2006, το οποίο και αναφέρθηκε σε κάποιες από τις συγκεντρώσεις της ομάδας.
Μία από τις συναντήσεις έλαβε χώρας στην Λεπτοκαρυά. Το 2000 συναντήθηκε στην περιοχή μία ομάδα ατόμων, οι οποίοι πρόσκειντο στη N.Δ., κάποιοι λίγοι άνηκαν στον κομματικό μηχανισμό και κάποιοι όχι. Όλοι όμως ήταν αντίθετοι σε οτιδήποτε το «Mητσοτακικό», καθώς πολλοί από αυτούς είχαν διαγραφεί από τη «γαλάζια» νεολαία στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 80.
Στην Eρατεινή, το 2002, πραγματοποιήθηκε μία ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση περίπου 250 ατόμων, οι οποίοι μαζί με τις οικογένειές τους αντάλλασαν απόψεις, συζητούσαν για το μέλλον του κόμματός τους και αδημονούσαν να κερδίσουν στις εκλογές.
Παρών και ο τότε γραμματέας της N.Δ., Bαγγέλης Mεϊμαράκης, ο οποίος απεύθυνε έναν χαιρετισμό, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι επιχειρεί να «καπελώσει» την εκδήλωση.
Μετά τη συνάντηση της Eρατεινής, ακολούθησε νέα συγκέντρωση στη Λεπτοκαρυά, όπου όμως τότε η N.Δ. είχε εκλεγεί κυβέρνηση. Τα πρόσωπα που μαζεύτηκαν εκεί ήταν λιγότερα, σε σχέση με την προηγούμενη εκδήλωση. Μερικά από αυτά είτε έχουν ήδη καταλάβει κάποιους θώκους στον κυβερνητικό-κρατικό μηχανισμό, είτε προαλείφονται.
Ανάλογες συγκεντρώσεις, όπως οι προαναφερθείσες, δεν πραγματοποιήθηκαν από τότε στην έκταση και το εύρος του παρελθόντος. Ωστόσο υπάρχουν πυρήνες αυτής της μεγάλης παρέας, οι οποίοι συναντώνται και σήμερα σε όλη τη χώρα, σε κατοικίες ή σε χώρους συνεστιάσεων μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και όσο γίνεται πιο διακριτικά.
Καταγωγή
Κοινό σημείο των μελών αποτελεί η σχολή στην οποία φοίτησαν (όχι όλοι αλλά οι περισσότεροι) και η κομματική τους ταυτότητα.
Στη μεγάλη τους πλειοψηφία διατηρούν καλές φιλικές σχέσεις, οι οποίες αναπτύχθηκαν όταν ήταν ακόμη φοιτητές. Το σημαντικότερο όμως είναι πως όλοι στις αρχές και στα μέσα της δεκαετίας του 80 ήταν ενταγμένοι στη ΔAΠ και δημιούργησαν ισχυρούς δεσμούς συντροφικότητας και διάθεση συνεργασίας μεταξύ τους.
Η «ομάδα των κουμπάρων»
Κάπως έτσι προέκυψε και η συνεργασία μεταξύ του κ. Ανδρέα Λεούδη και του κουμπάρου του, κ. Δημήτρη Πανοζάχου.
Με επίκεντρο την εταιρία «Ορθολογισμός»,  οι δύο άντρες, εκμεταλλευόμενοι την θέση τους ως Περιφερειάρχες, οδήγησαν στην «αγκαλιά» του «Ορθολογισμού» πάνω από 100 κρατικούς οργανισμούς.
Μέσω του «γαλάζιου δικτύου» που είχε στηθεί από τους «κουμπάρους» σε διοικήσεις Νοσοκομείων και Περιφερειών, ( ο κ. Πανοζάχος στην Ήπειρο, ο κ. Λεούδης στη Δυτική Μακεδονία και ο κ. Βόσδου στα Ιόνια Νησιά), η εταιρεία κατάφερε να αναλάβει τα «λογιστικά» δεκάδων νοσοκομείων και άλλων κρατικών οργανισμών από τον Έβρο ως την Πελοπόννησο, εκτινάσσοντας τον ετήσιο τζίρο της στο 1.500.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου