Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Βαλλιανάτος: "Δεν μου επέτρεψε η αγωγή μου να παρευρεθώ στη συνέντευξη Τζήμερου-Μάνου". Αλλαξοκωλιές.

Φωτογραφία για Βαλλιανάτος: Δεν μου επέτρεψε η αγωγή μου να παρευρεθώ στη συνέντευξη Τζήμερου-Μάνου  [ΒΙΝΤΕΟ]
Αλλαξοκωλιές Σε μία συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στο NEWS 247, ο πρόεδρος της "Φιλελεύθερης Συμμαχίας", Γρηγόρης Βαλλιανάτος, αναφέρθηκε στη συμμαχία της "Δημιουργίας Ξανά" του Θάνου Τζήμερου, της Δράσης του Στέφανου Μάνου και του ίδιου, για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου Ο κ. Βαλλιανάτος είπε ότι παρακολούθησε τη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Τρίτη ο πρόεδρος της ΔΡΑΣΗΣ, Στέφανος Μάνος και ο επικεφαλής της Δημιουργίας Ξανά, Θάνος Τζήμερος, αλλά ο ίδιος δεν πήγε, γιατί δεν του το επέτρεπε η αγωγή του. "Είδα τη συνέντευξη Τύπου Μάνου-Τζήμερου.
Στην ουσία όμως δεν έχει σχέση τι γράφει κανείς στο Facebook στον τοίχο του.Αυτό που ενδιαφέρει είναι να ακουστεί μία άλλη φωνή. Και ο κόσμος είπε να συνεργαστούμε. Είμαστε σε ένα καράβι που βουλιάζει".Έχουμε διαφορές με τον κ. Τζήμερο, αλλά μπορεί να βρεθεί μία συνιστώσα. Άλλωστε, ο κ. Τζήμερος δεν είναι ομοφοβικός.

Αναφερομένος στην προσπάθεια των τριών να συνεργαστούν με τους οικολόγους πράσινους επεσήμανε: "Οι Οικολόγοι είναι στη καρδιά μας. Η καρδιά μας είναι πράσινη, αλλά θα έρθουν ατομικά φαντάζομαι. Θα στηρίξουμε οτιδήποτε θεωρούμε θετικό και ευρωπαϊκό. Θα ψηφίσουμε στη Βουλή οτιδήποτε είναι καλό.

Μιλώντας για την οικονομική πολιτική τόνισε:"Οικονομικά θα θέλαμε να μικρύνει η αγορά, να μικρύνει το κράτος, να τηρήσει το μνημόνιο, να ξαναστήσουμε τον δημόσιο τομέα. Θα ζητούσαμε μια έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ΝΔ είναι μία συντηρητική παράταξη και θα μπορούσαμε να δώσουμε μία δόση ευαισθησίας", σχετικά με την πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας με την ΝΔ.

Αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Πάτρα το βράδυ της Τρίτης είπε, πως αυτά δεν συμβαίνουν γιατί είναι αγανακτισμένος ο κόσμος, αλλά γιατί τα τελευταία 30 χρόνια δεν ενδιαφέρθηκε κανείς για το ζήτημα των μεταναστών. "Και η Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή γιατί υπάρχει τεράστιο θέμα της μετανάστασης", πρόσθεσε.

Μιλώντας για τις ευρωπαϊκές δσμεύσεις της χώρας , δήλωσε:"Οι ίδιοι πολιτικοί που μας έφεραν εδώ όλα αυτά τα χρόνια, είναι αδιανόητο τον Ιούνιο να κάνουν άλλα από αυτά που έχουν συμφωνηθεί.Το να κάνεις μία μηχανογράφηση, για να μην πέφτεις από τα σύννεφα με off shore και Ελβετίες και ανθρώπους που δεν δηλώνουν τίποτα αλλά έχουν πλούτη, δεν είναι κάτι που πρέπει να σου πει να κάνεις το Μνημόνιο. Είναι τραγωδία αυτό που ζούμε. Πρέπει να αλλάξουμε πολιτική και να αλλάξουμε πολιτικούς".

Σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στη Νέα Δημοκρατία άσκησε κριτική στον Αντώνη Σαμαρά: "Στη ΝΔ ταιριάζει η Μπακογιάννη, δεν ταιριάζει ο Σαμαράς" είπε, σημειώνοντας πως ο νυν πρόεδρος του κόμματος είναι "γεννημένος για την Πολιτική Άνοιξη". "Η πτώση της ΝΔ είναι ελεύθερη".

Μιλώντας για τα κόμματα της Αριστεράς , υποστήριξε ότι "το ΚΚΕ θέλει έναν άλλο κόσμο, έναν κόσμο ανελευθερίας, λογοκρισίας". Ενώ μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε: "Ο Τσίπρας είναι φρεσκαδούρα στην πολιτική σκηνή της χώρας, μετέφερε ένα κλίμα της παρέας".

Για τα εθνικά θέματα υποστήριξε ότι για το Μακεδονικό "να βρούμε ένα όνομα κοινής αποδοχής", ενώ δήλωσε ότι αν δεν προχωρήσει το θέμα της υφαλοκρηπίδας, δεν θα προχωρήσει το θέμα της ΑΟΖ.

Για την παιδεία, είπε ότι με κουπόνι θα μπορεί ο καθένας να πηγαίνει στο καλύτερο πανεπιστήμιο είτε είναι δημόσιο είτε ιδιωτικό."Οι κουπονοκράτορες θα επιλέγουν σε ποιο πανεπιστήμιο θέλουν να πάνε" δήλωσε χαρακτηριστικά. Ενώ για την ακρίβεια δήλωσε: "Η αγορά μας είναι μετασοβιετική αγορά, τα γάλατα τα ρύζια και τα άλλα προϊόντα έχουν συνεννοηθεί μεταξύ τους πριν διαμορφωθούν οι τιμές. Όταν ελέγξουμε τα καρτέλ και απελευθερωθούν οι μεταφορές, τότε θα μπορούν να γίνονται σωστές συζητήσεις και να πέσουν οι τιμές".

Αναφερόμενος στο ντιμπέιτ τόνισε: "Καλά θα κάνει να αποφύγει το ντιμπέιτ με τον Βενιζέλο ο Σαμαράς. Θα φάει πολλά γκολ.Ως ακτιβιστής, θα το έκανα, για ντιμπέιτ με τη Χρυσή Αυγή. "Νομίζω ότι πρέπει να ακούσει όλος ο κόσμος τη φρίκη" του λόγου της Χρυσής Αυγής.
planet-greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου