Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Εκλογική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει δημοσκόπηση



Θα ανεβάσει τα ποσοστά του ο ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που προκηρυχτούν νέες εκλογές εκτιμά η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που της Public Issue για λογαριασμό της Καθημερινής.


Το 52% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το κόμμα του κ. Τσίπρα μάλλον θα ενισχυθεί, έναντι του 36% που εκτιμά ότι μάλλον θα μειωθεί η εκλογική του δύναμη.

Αύξηση των εκλογικών ποσοστών της ΝΔ βλέπει το 46%, για τη ΔΗΜΑΡ το 42%, για τους Ανεξάρτητους Έλληνες το 40%, όπως και για τους Οικολόγους Πράσινους, για τον ΛΑΟΣ το 33% και για το ΠΑΣΟΚ μόλις το 28%.

Ποσοστό 76% των πολιτών πιστεύουν ότι η Χρυσή Αυγή θα μειώσει τη δύναμή της. Πάντως το 62% της κοινής γνώμης εκτιμά ότι και η νέα προσφυγή στις κάλπες δε θα βγάλει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Πριν τις εκλογές το ποσοστό αυτών που έβλεπαν μη αυτοδυναμία έφθανε το 91%.

Ενώ στην πλειοψηφία τους 56% οι πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από το εκλογικό αποτέλεσμα (ικανοποιημένο το 43%), απαντούν σε ποσοστό 81% ότι ακόμα και αν γνώριζαν από πριν τι θα βγάλει η κάλπη, αυτοί θα ψήφιζαν το ίδιο κόμμα, με μόλις το 19% να αλλάζει την ψήφο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου