Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Δήλωση - βόμβα βγήκε από τα χείλη του πρώην συμβούλου του Γιώργου Παπανδρέου, Ρίτσαρντ Πάρκερ. Η προδοσία αρχίζει να αποκαλύπτεται!


 



Δήλωση - βόμβα βγήκε από τα χείλη του πρώην συμβούλου του Γιώργου Παπανδρέου, Ρίτσαρντ Πάρκερ.

Μιλώντας στο Skynews ο κ. Πάρκερ αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου είχε εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη στα πρώτα στάδια της κρίσης χρέους.



Ο καθηγητής Οικονομικών του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης την περίοδο 2010-2011 διευκρίνισε ότι μια τέτοια κίνηση δεν είχε κριθεί οικονομικά επωφελής με αποτέλεσμα να απορριφθεί.

«Συζητήσαμε τα πάντα και όλες οι επιλογές ήταν στο τραπέζι. Το ζήτημα της εξόδου από την ευρωζώνη είχε εξεταστεί σοβαρά», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός καθηγητής.



Από το γραφείο του τέως πρωθυπουργού δόθηκε στη δημοσιότητα το απόσπασμα της ομιλίας του κ. Παπανδρέου στη Βουλή.

«Ο κ. Παπανδρέου είχε πει ότι ενόψει της αδυναμίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δώσει λύση στο πρόβλημα, αλλά και της αδυναμίας της χώρας να δανειστεί από τις αγορές, σε μια σύσκεψη με οικονομικούς συμβούλους και μέλη της κυβέρνησης, είχε θέσει προς αξιολόγηση τρεις επιλογές για την Ελλάδα. Την χρεοκοπία, κηρύσσοντας στάση πληρωμών. Την έξοδο από το ευρώ, με, επίσης, στάση πληρωμών. Και τη βοήθεια από το νέο μηχανισμό στήριξης. Ο τέως πρωθυπουργός είχε ενημερώσει το κοινοβούλιο ότι οι δύο πρώτες επιλογές απορρίφθηκαν, ενώ και το άτυπο υπουργικό Συμβούλιο που ακολούθησε, στις 22 Απριλίου του 2010, έκανε ακριβώς την ίδια επιλογή.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που συνάντησε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία πρότεινε τη δημιουργία του μηχανισμού στήριξης, για την οποία έδωσε σκληρές μάχες».

Η ανακοίνωση του Γραφείου του τέως πρωθυπουργού κλείνει με ένα μικρό σχόλιο για το σήμερα.
«Το διακύβευμα» για τη χώρα, τονίζεται, «παραμένει το ίδιο: να αποφύγει τη χρεοκοπία και να παραμείνει στο ευρώ».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου