Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Aχ!Ο κος Δρούτσας, που είχε πει ότι η Α.Ο.Ζ είναι...........μόδα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



φωτ. Οδοφρ. 
Να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος, ζητεί ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Δρούτσας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Financial Times Deutschland”.


Ο κ. Δρούτσας επισημαίνει ακόμη ότι ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη μπορεί να αποτραπεί, εάν η Ευρώπη μειώσει την πίεση που ασκεί στην Αθήνα.«Οι Έλληνες δεν αμφισβητούν την ανάγκη περικοπών. Πρέπει όμως, επιτέλους, να αντιληφθούν όλοι, κυρίως δε οι ηγεσίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Βερολίνο, ότι το πρόγραμμα που επιβλήθηκε δεν λειτουργεί και ότι θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή κατεύθυνσης», τονίζει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Απευθύνει δε έκκληση προς το Βερολίνο να δοθεί στην Ελλάδα ο απαιτούμενος χρόνος και αναδεικνύει την ανάγκη να δημιουργηθεί στους πολίτες περισσότερη εμπιστοσύνη, μέσω υποστηρικτικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ώστε με αυτόν τον τρόπο να ορθοποδήσει και πάλι σιγά η σιγά η οικονομία.

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι οι Έλληνες πρέπει να μπορέσουν και πάλι να δουν φως στην άκρη του τούνελ. «Μόνο έτσι θα πάψουν να βρίσκουν απήχηση και οι απόψεις των λαϊκιστών – Αριστεράς και Δεξιάς», υποστηρίζει και εκφράζει την ελπίδα να γίνει και πάλι σοβαρή συζήτηση «χωρίς αρνητισμό, χωρίς αυστηρές προειδοποιήσεις η ακόμη και ανοιχτές απειλές, τα οποία έχουν στον λαό το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα».

Ο κ. Δρούτσας εμφανίζεται πάντως πεπεισμένος ότι οι πολίτες δεν επιθυμούν την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, αν και εκτιμά ότι κάποιοι παραπλανήθηκαν.

«Το 80% των Ελλήνων δεν επιθυμούν την έξοδο από την Ευρωζώνη. Πρέπει όμως να καταστούν σαφείς στους πολίτες οι συνέπειες της ψήφου τους», τονίζει και εξηγεί ότι πολλοί καταλαβαίνουν ότι η πραγματικότητα είναι πιο επικίνδυνη από αυτήν που παρουσιάζουν οι λαϊκιστές και είναι έτοιμοι τώρα να υποστηρίξουν δυνάμεις οι οποίες επιθυμούν μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση.

«Το σοκ της ακυβερνησίας της χώρας αποτέλεσε για όλους μας ισχυρό βίωμα», καταλήγει ο κ. Δρούτσας.



Πηγή: ΑΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου