Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Μεγαλώνει ανησυχητικά η λίστα των αυτοκτονιών



Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο των αυτοκτονιών συμπολιτών μας σε όλη τη χώρα, με τα περισσότερα συμβάντα να καταγράφονται κυρίως στις πόλεις της Δυτικής Ελλάδας.


Το νέο τραγικό περιστατικό συνέβη στο χωριό Άμπελος Αχαΐας κοντά στην Ακράτα, όπου χθες βρέθηκε ένας 85χρονος μέσα σε μία λίμνη αίματος.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι με μία κυνηγετική καραμπίνα. Το άψυχο σώμα του εντοπίστηκε σε ημιυπαίθριο χώρο ακριβώς έξω από το σπίτι του. Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το περιστατικό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατροδικαστή αλλά και της αστυνομίας, εκτιμάται ότι έγινε από τις 22.00 το βράδυ της Τετάρτης μέχρι τις 10.30 το πρωί της Πέμπτης, καθώς λίγο αργότερα βρέθηκε νεκρός.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, απαγχονισμένος βρέθηκε μέσα στο σπίτι του ένας 62χρονος στο Αγρίνιο. Ο αυτόχειρας μάλιστα άφησε και σημείωμα.

Όπως αναφέρει το patrastimes.gr, ο άνδρας αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η πολεοδομία τού είχε επιβάλει πρόστιμο, το οποίο δεν μπορούσε να πληρώσει, ενώ λάμβανε συνεχώς κλήσεις να παρουσιαστεί στη Δ.Ο.Υ. Αγρινίου. Επίσης, λόγω αστοχιών του μηχανικού που κατασκεύασε το πατρικό του σπίτι, δεν μπορούσε να το πουλήσει, ώστε να εξοικονομήσει κάποια χρήματα.

Άλλη μια αυτοκτονία για οικονομικούς λόγους σημειώθηκε χθες σε σπίτι επί της κεντρικής πλατείας του Γκύζη και συγκεκριμένα επί της οδού Παπαστράτου. Ένας 40χρονος άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος.

Ο γιος του, ο οποίος ήταν και αυτός που αντίκρισε το πτώμα του αυτόχειρα, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με νευρικό κλονισμό, ύστερα από το ισχυρό σοκ που υπέστη
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου