Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Είναι αλήθεια! Η Πόλις Εάλω. (Βασιλάκηηηηηηη...)--





Σε ένα απίστευτο τελικό ο Ολυμπιακός χρειάστηκε ένα σουτ στο τέλος από τον Γιώργο Πρίντεζη για να αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 62-61 της ΤΣΣΚΑ και κατέκτησαν την κούπα για δεύτερη φορά στην ιστορία τους. Ενδεικτικό του αγώνα ήταν ότι οι Πειραιωτες βρέθηκαν να χάνουν ακόμα και με 19 πόντους, όμως δεν το έβαλαν κάτω και στο τέλος έφτασαν στο θαύμα!


Πολυτιμότερος παίκτης του τελικού αναδείχθηκε ο Βασίλης Σπανούλης.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Άντιτς, Σπανούλη, Ντόρσεϊ, Κέσελ, Μάντζαρη και η ΤΣΣΚΑ με τους Τεόντοσιτς, Σισκάουσκας, Κρστιτς, Κιριλένκο, Χριάπα.

Πολύ καλός στην αμυντική του λειτουργία παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός στο πρώτο δεκάλεπτο, ο οποίος δέχθηκε μόλις δέκα πόντους. Αντίθετα, επιθετικά δυσκολεύτηκε και κατάφερε να πετύχει μόλις 7, έχοντας ένα εύστοχο τρίποντο από τον Βασίλη Σπανούλη.

Η ΤΣΣΚΑ στο δεύτερο δεκάλεπτο πάτησε… γκάζι και με τον Μίλος Τεόντοσιτς να σκοράρει τρία τρίποντα ξέφυγε στο σκορ με 25-13. Οι ψηλοί των «ερυθρόλευκων» φορτώθηκε με φάουλ (τρία ο Χάινς) και έτσι επιστρατεύτηκε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος. Οι Ρώσοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός και βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν εύκολα καλάθια, με αποτέλεσμα στο ημίχρονο να προηγηθούν με 34-20.

Η ΤΣΣΚΑ στο 3ο δεκάλεπτο έριξε τον ρυθμό της, αλλά διατήρησε το προβάδισμα που είχε αποκτήσει. Στο 30’ οι Ρώσοι έφτασαν στο 53-40, με τον Ολυμπιακό να μειώνει με τρίποντο του Μάντζαρη.

Ο Ολυμπιακός έκανε το μεγάλο come back στο τελευταίο δεκάλεπτο! Στα τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση κατάφερε να επιστρέψει για τα καλά στην διεκδίκηση του τίτλου και από τους 19 πόντους που έχανε μείωσε στο 55-52. Μάλιστα, στο ένα λεπτό πριν από το τέλος με καλάθι του Πρίντεζη το σκορ διαμορφώθηκε στο 60-58 και ο τελικός πήρε φωτιά. Στο τέλος ο Σισκάουσκας αστόχησε στις βολές και με 9 δευτερόλεπτα να απομένουν ο Σπανούλης πάσαρε στον Πρίντεζη, ο οποίος σκόραρε και διαμόρφωσε το τελικό 62-61, υπέρ του Ολυμπιακού.

Με αυτό τον τρόπο οι «ερυθρόλευκοι» αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία τους, μετά τη Ρώμη το 1997. Και τότε και τώρα κοινός παρονομαστής ήταν ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Τα δεκάλεπτα: 10-7, 34-20, 53-40, 61-62.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Γιόνας Καζλάουσκας):
 Τεόντοσιτς, Λαβρίνοβιτς, Σισκάουσκας, Μεχία, Κρστιτς, Κιριλένκο, Βορόνοφ, Βορόντσεβιτς, Σβεντ, Κάουν, Χριάπα, Γκόρντον.

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς):
 Χάινς, Άντιτς, Σπανούλης, Ντόρσεϊ, Κέσελ, Παπαδόπουλος, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Σλούκας, Λο.



http://www.zougla.gr/sports/article/tska-mosxas--olimpiakos-0-0-live





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου