Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Αλ. Τσίπρας: Στόχος μας η καθαρή νίκη στις εκλογές



Την καθαρή νίκη στις εκλογές της 17ης Ιουνίου έθεσε ως στόχο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην κεντρική πολιτική επιτροπή του Συνασπισμού. Έκανε επίσης λόγο για «χυδαία επιχείρηση προπαγάνδας» που έχει ενιαίο κέντρο ενορχήστρωσης και στόχο το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανακοίνωσε ότι θα ανταποκριθεί στην πρόταση για ντιμπέιτ με τον κ. Σαμαρά.




«Οι τοποτηρητές της τρόικας, αυτοί οι ακούραστοι καταστροφολόγοι και εκβιαστές στήνουν την επιχείρηση ''συκοφαντήστε τον ΣΥΡΙΖΑ, τρομοκρατήστε τον λαό''«, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αντί, όπως είπε, για επί της ουσίας απαντήσεις από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στα ερωτήματα που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις συλλογικές συμβάσεις και τη μετενέργεια, αλλά και τις τράπεζες, ο ΣΥΡΙΖΑ «δέχεται κάθε λογής επιθέσεις και διαστρεβλώσεις» στις θέσεις και στις προτάσεις του.

Υποστήριξε επίσης ότι «επιχειρούν με όλες τις δυνάμεις τους συντεταγμένες, να βάλουν για πολλοστή φορά το τρομοκρατικό δίλημμα στον λαό ''Μνημόνιο ή έξοδος από το ευρώ'', ''Ευρώ ή δραχμή''« και τόνισε ότι οι εκλογές στις 17 Ιουνίου θα είναι ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την κατάργηση του Μνημονίου.

«Τους απαντάμε ακόμα και σε αυτό τους το πλαστό δίλημμα, μέσα στο δικό τους γήπεδο. Η επιστροφή στη δραχμή και μάλιστα αφού θα έχει γονατίσει και εξαθλιωθεί εντελώς ο λαός μας, είναι δικό τους σχέδιο. Είναι το τελευταίο μέρος του σχεδίου που έχει το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση, που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπηρετούν πιστά...Στο τέρμα των μνημονίων, αν συνεχιστούν απρόσκοπτα, βρίσκεται η χρεοκοπία και η επιστροφή στην δραχμή», τόνισε.

Στρέφοντας τα βέλη κατά του κ. Σαμαρά του καταλόγισε «εμφυλιοπολεμική ορολογία, αντίληψη και επιχειρηματολογία», κατηγορώντας τον ότι «στο ένα πόδι στέκεται με την κ. Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί και την νεοφιλελεύθερη μεταγραφή της κ. Μπακογιάννη και στο άλλο πόδι με τα ακροδεξιά στελέχη- επίσης εκ μεταγραφής- και με μία νοοτροπία που μας οδηγεί πάλι στους «εχθρούς του έθνους»«.
Τον κάλεσε δε να «σταματήσει να ασχολείται με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και να ασχοληθεί με τις συνιστώσες της διαπλοκής. Αυτές που τον υιοθέτησαν και αυτές που υιοθέτησε και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς στα ψηφοδέλτιά του».

Αναφερόμενος στη Δημοκρατική Αριστερά και τον πρόεδρό της Φώτη Κουβέλη επισήμανε ότι «δεν είναι αντίπαλος». «Οφείλουμε να τους εγκαλούμε διαρκώς και να τους προσκαλούμε να αποφασίσουν Αριστερά και όχι συστημικά. Και να βρεθούν δίπλα και όχι απέναντί μας», σημείωσε.

Δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφερθεί και στο ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι «είναι οδυνηρό, ένα άλλο κομμάτι της αριστεράς να κάνει κεντρικό του σύνθημα και πανό όπισθεν της γγ της ΚΚΕ του ΚΚΕ, την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ». «Σα να μη κατάλαβαν τίποτα αυτές τις μέρες, φταίνε όλοι οι άλλοι, ακόμα και ο λαός που πρέπει να διορθωθεί, όχι όμως η δική τους αδιανόητη στάση και γραμμή», πρόσθεσε.
Εξαιρώντας, ωστόσο, το ΚΚΕ και τη ΔΗΜΑΡ, ζήτησε η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ να εστιαστεί στις υπόλοιπες δυνάμεις της «καταστροφολογίας και των εκβιασμών», το «κατεστημένο που πανικόβλητο επιτίθεται» στο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ενα μόνο έχουμε να πούμε: Ούτε παραγγελία να είχαμε κάνει τους συκοφάντες μας. Είστε τόσο απαξιωμένοι στην συνείδηση του κόσμου, που αυτές οι λυσσαλέες επιθέσεις, μάλλον υπέρ μας θα λειτουργήσουν και όχι κατά μας», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου