Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες της διαπλοκής



Από την Κυριακή των εκλογών στελέχη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και τα επιτελεία διάφορων ΜΜΕ ανταγωνίζονται αλλήλους για το ποιος θα διαστρεβλώσει περισσότερο τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η επιμονή τους να παρουσιάσουν ως σημερινό το εκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ του 2009, το οποίο μιλούσε για την ανάγκη δημιουργίας 100.000 θέσεων εργασίας κάθε χρόνο επί πέντε χρόνια ώστε να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση. Όμως, ακόμα και εκείνη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται σήμερα διαστρεβλωμένη αφού οι «δημοσιογράφοι» συμπληρώνουν ότι πρόκειται για 100.000 προσλήψεις στο δημόσιο, κάτι το οποίο επίσης δεν ισχύει.
Μετράει κανείς τις συνιστώσεις της ΝΔ;
Το κερασάκι στη τούρτα, βέβαια, είναι η κατηγορία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ενιαία στάση καθώς αποτελείται από… συνιστώσες! Πού να ξεκινήσουμε και με τις συνιστώσες της ΝΔ; Η συνιστώσα του κ. Μητσοτάκη, η συνιστώσα των φίλων του κ. Σαμαρά, η συνιστώσα του ακροδεξιού κ. Βορίδη (που απ’ ότι φαίνεται θα διευρυνθεί με τον κ. Πλεύρη, ενδεχομένως και άλλους ακροδεξιούς) και εσχάτως η συνιστώσα του κ. Ψωμιάδη που αν και υπόδικος για κατάχρηση δημόσιου χρήματος ο κ. Σαμαράς δεν δίστασε να τον επανεντάξει στη ΝΔ και μάλιστα του ανέθεσε και θέση ευθύνης (υπεύθυνος για την προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα).
Ποιος είναι όμως ο κεντρικός πυλώνας του προγράμματος της ΝΔ;
Η ΝΔ επιδιώκει συστηματικά να κατασυκοφαντήσει την ανάγκη να καλυφθούν άμεσα κατεπείγουσες ανάγκες του δημοσίου για προσωπικό όπως για παράδειγμα στα δημόσια νοσοκομεία που η κατάσταση όσον αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό είναι τριτοκοσμική. Επιδιώκει συστηματικά να αποκρύψει από τον ελληνικό λαό ότι τα μνημόνια οδηγούν τα νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια σε οικονομική ασφυξία και κατάρρευση με απώτερο συνειδητό στόχο την παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης και της παιδείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου