Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ομιλία Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: "Ο Βενιζέλος μας έθεσε το δίλημμα: ή μνημόνιο ή επαναληπτικές εκλογές"

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας αποτελεί επιτυχία για τον ΣΥΡΙΖΑ που μετά τις εκλογές κανείς δεν ασχολείται με τη νέα λαίλαπα των οδυνηρών μέτρων και κατηγόρησε τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ ότι συνεχίζουν την κινδυνολογία...


Ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε ζήτησε δήλωση μετάνοιας αλλά μια ειλικρινή συγγνώμη από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ για την πολιτική τους που ο λαός καταδίκασε στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει μερικό μνημόνιο σημειώνοντας με νόημα πως όπως δεν υπάρχει στη ζωή ολίγον έγκυος έτσι δεν υπάρχει και ολίγον μνημόνιο.

Όπως τόνισε η εντολή του λαού μέσω των εκλογών είναι η ανατροπή του μνημονίου και σημείωσε πως η κρίση δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, αλλά συστημική.

¨Το πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κατάργηση του μνημονίου, να μην υπάρξει κανένα μέτρο τον Ιούνιο, η αλλαγή του εκλογικού νομου και να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα επίπεδα πριν από την υπογραφή της δανειακής σύμβασης.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε όλα τα κόμματα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί τους μισθούς.

Έκανε λόγο για ιστορικές στιγμές για την Αριστερά και αναφερόμενος στην άρνηση της κας Παπαρήγα για συνάντηση, δήλωσε ότι "μας λυπεί" και τόνισε πως ουδείς έχει το δικαίωμα να κάνει ότι δεν ακούει σε τόσο ιστορικές στιγμές.


http://www.loutrakiblog.gr/2012/05/blog-post_1241.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου