Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΑΣΟΚ: Αγαπητέ φίλε Θανάση !!!


Ίσως να θυμάστε το προ ετών σκετς του Χάρρυ Κλυν που μιμείται τον Λεωνίδα Κύρκο να λέει σε προεκλογική συγκέντρωση του τότε ΚΚΕ Εσωτερικού: ”Λαέ της Ευρώπης, λαέ της Ελλάδας, λαέ της Αθήνας, λαέ του Περιστερίου, αγαπητέ φίλε Θανάση”…

Σατιρίζοντας εύστοχα το γεγονός των λίγων (τότε) οπαδών και ψηφοφόρων του ΚΚΕ Εσωτερικού.

Ε, λοιπόν έτσι και χειρότερα κατάντησε το ΠΑΣΟΚ στο νησί των Φαιάκων. Ένα νησί που παραδοσιακά ήταν… πολιτικά πράσινο με ποσοστά πάνω από 40%.

Με τεράστιες  προεκλογικές συγκεντρώσεις που ξεχείλιζαν από παλμό και ζωντάνια.

Τώρα στην κεντρική συγκέντρωση του συνδυασμού που έγινε στο Δημοτικό Θέατρο ( φωτογραφία) , ούτε όλοι οι συγγενείς των 5 υποψηφίων δεν πήγαν.Δεν υπήρχε ούτε ένας ακροατής που οι υποψήφιοι βουλευτές να μη τον ήξεραν με το μικρό του όνομα.

Εκεί το έφθασε  το τοπικό ΠΑΣΟΚ μία χούφτα πολιτικά άβουλων στελεχών. Αλλά τι περιμένει κανείς όταν ένας από τους υποψήφιους βουλευτές για να δείξει την διαφορά του από την εν’ενεργεία βουλευτή κ.Γκερέκου είπε το αμίμητο…”εγώ διαφωνώ κάθετα με αυτούς που υπέγραψαν το ξεπούλημα του Ερημίτη και του Χαληκούνα”

Μα καλέ μου πολιτευτή πως γίνεται να διαφωνείς, αφού μόνο και μόνο το ότι είσαι υποψήφιος του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ,  όχι μόνο   νομιμοποιείς  το ξεπούλημα των Ερημίτη και Χαληκούνα αλλά και όλο το πρόγραμμα ξεπουλήματος της χώρας μας (αποκρατικοποιήσεις), καθώς και ότι έγινε μέχρι τώρα.

Επίσης δε, νομιμοποιείς την ψήφο και την υπογραφή της βουλευτού δίπλα σου.Ναι αυτήν που καταγγέλλεις.

Αν διαφωνούσες και διαφωνείς με όλα όσα έγιναν και όσα έχουν υπογραφεί να γίνουν (εμείς το πιστεύουμε), τότε δεν κατεβαίνεις υποψήφιος με το κόμμα που τα υπέγραψε και τα υποστηρίζει, αλλά κατεβαίνεις στον λαό και παλεύεις μαζί του.

Δεν υπάρχει “τρίτος δρόμος” ξεπουλήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου