Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Σκούρα τα πράγματα και για το ΚΚΕ



φωτ. Οδοφρ. 


Η βάση του ΚΚΕ συρρικνώνεται δραματικά κάνοντας την ηγεσία του ΚΚΕ να διακατέχεται από «προβληματισμό και περισυλλογή», όπως γράφεται χαρακτηριστικά.


Άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της 6 Μαΐου δημιούργησαν «φυγόκεντρες τάσεις» και «τριγμούς» στο ΚΚΕ αφού από τα 3,5 περίπου εκατομμύρια ψηφοφόρους που εγκατέλειψαν τα κόμματα του Μνημονίου, το ΚΚΕ επέλεξαν μόνο 18.000 ψηφοφόροι, δίνοντάς του μια οριακή αύξηση και ποσοστό 8,5%, από το 7,54% που είχε το 2009.

Το πιο σημαντικό ίσως απ' όλα είναι –σύμφωνα με πολιτικό αναλυτή- ότι σε ενδεχόμενο νέων εκλογών, το 22% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ θα μετακινηθούν προς τον ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του Περισσού θα καταγράψει ιστορικό χαμηλό ποσοστό.

Δεν θεωρούμε σκόπιμο αυτή την στιγμή να κάνουμε κανένα σχόλιο για την στάση που επέλεξε να κρατήσει το ΚΚΕ μετά τις πρόσφατες εκλογές. Πάντως δεν πέρασαν ανέφελα στα κομματικά του μέλη οι τελευταίες επιλογές του και είναι χαρακτηριστικό το παρακάτω σχόλιο που δημοσιεύεται σήμερα στο «Εθνος»:

«Μετεκλογικοί τριγμοί στο ΚΚΕ της Καβάλας. Ο Β. Λιόγκας, που ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ για τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις και τρεις φορές υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας του ΚΚΕ, ανακοίνωσε την "πλήρη οργανωτική του αποδέσμευση από την οργάνωση Καβάλας του ΚΚΕ". Η χρονική στιγμή που επέλεξε ο Β. Λιόγκας για να την ανακοινώσει, μπορεί να αξιοποιηθεί από κύκλους που θέλουν να πλήξουν το Κόμμα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ, ζητώντας παράλληλα την παραίτησή του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου Καβάλας, αφού, όπως αναφέρεται, εκλέχθηκε με τη Λαϊκή Συσπείρωση που είναι παράταξη του ΚΚΕ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου