Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Διαμαρτυρήθηκαν για τον τραυματισμό των ποδηλατών



Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, το απόγευμα της Πέμπτης περίπου 20 ποδηλάτες. Ο λόγος ήταν ο τραυματισμός τεσσάρων παλαίμαχων ποδηλατών από Ι.Χ. αυτοκίνητο στον παράδρομο του ΣΕΦ, μία ημέρα πριν.


Ειδικότερα, στον παράδρομο της παραλιακής, στο ύψος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, τέσσερα μέλη της ΠΕΠΑ (Ποδηλατική Ένωση Παλαίμαχων Αθλητών) παρασύρθηκαν από οδηγό, ενώ οι δύο από αυτούς φέρουν σοβαρά τραύματα και κατάγματα. Μάλιστα, ο ένας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν στη zougla.gr, αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός του εν λόγω αυτοκινήτου επέλεξε τον παράδρομο για να κάνει επικίνδυνες «φιγούρες» και χτύπησε τους ποδηλάτες τραβώντας απότομα χειρόφρενο, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματος.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών οι ποδηλάτες που προέβησαν σε διαμαρτυρία δεν ήταν πολλοί, ενώ κατήγγειλαν πως δέχθηκαν οχλήσεις από την αστυνομία να απομακρυνθούν «από το μνημείο». Όπως ανέφεραν στη zougla.gr, εκείνοι δεν ήταν κοντά στο μνημείο, αλλά στο πεζοδρόμιο από την πάνω πλευρά της λεωφόρου Αμαλίας. Την αναφορά τους επιβεβαιώνουν και οι φωτογραφίες που ακολουθούν.







Οι ποδηλάτες αποφάσισαν να προβούν σε μια πιο συντονισμένη δράση, το μεθεπόμενο Σάββατο, 26 Μαΐου. Το ραντεβού δόθηκε για τον παράδρομο της παραλιακής στο ύψος του ΣΕΦ. Εκεί θα επιχειρήσουν να αποκλείσουν τον παράδρομο για τα αυτοκίνητα
.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου